Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
11°C
PET.
23°C
7°C
Oceni objavo

PREPRIČLJIVA ZMAGA OSNOVNOŠOLCEV SAVA KLADNIKA SEVNICA V GORSKIH TEKIH

Šolsko leto se še ni dobro začelo in naši atleti že dosegajo najboljše rezultate na državni ravni. V soboto, 27. septembra, se je majhna, a zelo močna ekipa tekačev OŠ Sava Kladnika Sevnica udeležila 15. prvenstva Slovenije v gorskih tekih za osnovne šole.

Karin Gošek, Klara Zakšek, Tara Vovk, Lea Haler in Nina Lisec so z odličnimi posamičnimi nastopi  prepričljivo slavile  med učenkami in naši šoli prinesle  naslov EKIPNIH DRŽAVNIH PRVAKINJ.

Med starejšimi učenkami je Karin osvojila nov naslov državne prvakinje, med tem,  ko je Klara osvojila odlično 5. mesto, Tara pa nas je vse presenetila  z borbenim tekom in osvojenim 6. mestom.

Lea in Nina sta se v konkurenci mlajših učenk pomerili z leto starejšimi dekleti,  kar pa se ni poznalo. Najbolj smo bili veseli  Lejinega uspeha, kajti Lea je bila v preteklosti že večkrat blizu medalji na državnih prvenstvih, a se ji je vedno za las izmuznila. V soboto pa je uresničila pričakovanja in dosegla 3. mesto v državi. Tako kot Tara pa nas je pozitivno presenetila tudi Nina, ki se je uvrstila tik za Leo na  4. mesto.

Med učenci smo imeli le enega predstavnika, Nika Rantaha, ki je pokazal, da se še vedno lahko kosa z najboljšimi vrstniki iz Slovenije.

Bravo, ponosni smo na vas!

 

Mentor: Boštjan Slapšak

Oglejte si tudi