Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Dan hitrih superg na OŠ Blanca

V četrtek, 11.4.2013, je naša šola že dvanajstič gostila občinsko tekmovanje v krosu za osnovnošolce. Sodelovali so učenci OŠ Blanca, Sevnica, Boštanj, Krmelj, Tržišče, Šentjanž in Radeče. Skupaj nas je bilo 247 tekmovalcev. Učenci od 1.-3. razreda so  pretekli en krog po kros progi, od 4.-5. dva kroga, 6.-9. tri kroge, dečki 8. in 9. razreda pa štiri kroge. S štartom ob 10.30 so se na progo prve podale deklice 1. razreda, katerim so sledili dečki istega  razreda in tako naprej. Okrog pol enih so tekmovanje zaključili dečki 9. razreda.

    Učenci naše šole so vestno pomagali pri izvedbi tekmovanja. Zadolženi so bili za pisanje rezultatov, točenje čaja, podeljevanje medalj, merjenje časa, sošolka Nina Kosem pa je napovedovala. Bilo je zelo zanimivo in razburljivo, saj nismo vedeli, kdo bo najbolje odtekel, čeprav ni pomembno zmagati ampak sodelovati. V skupnem seštevki so slavili učenci OŠ Sevnica, na drugem mestu so bili  učenci OŠ Boštanj, tretje mesto pa je osvojila naša šola in tako dobila pokal.  Pritekli smo kar nekaj medalj: Jerneja Prah (7.r), Hana Kranjec (8.r.), Denis Medvešek (5.r.) – zlato, Aljaž Stopar (1.r.) srebrno,  Aleksandra Krošelj (8.r.), Rok Krošelj (7.r.), Laren Abram (5.r.) in Sani Abram (3.r.) – bron, torej smo skupaj osvojili 8 medalj.

     Teh odličnih rezultatov ne bi dosegli brez učitelja Francija Kranjca, ki nas je  prizadevno pripravljal na tekmovanje in je bil glavni organizator prireditve, zahvaljujemo pa se tudi Stanku Kranjcu s.p., ki nas je tudi letos sponzoriral.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke in upamo, da se bomo srečali tudi naslednje leto!

 

                                                                                                                                                                                                                                 Jerneja Prah, Eva Žibert, Saša Šošterič, Nika Pavlič in Manja Šturbej

učenke 7. razreda

Oglejte si tudi