Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
7°C
NED.
24°C
8°C
Oceni objavo

Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj in bogatim kulturnim programom

V Športnem domu Sevnica je v petek, 8. novembra, potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku. Slovesnost je minila v znamenju podelitve občinskih priznanj in bogatega kulturnega programa.

 

Srebrno plaketo za leto 2013 so prejeli: Društvo vinogradnikov Malkovec za prispevek k napredku podeželja, vinogradništva in vinarstva v občini Sevnica, Jelka Bec iz Boštanja za uspešno delo na področju družbenega življenja v Boštanju in občini Sevnica ter Plastoform Blanca d.o.o. za uspešno delovanje gospodarske družbe v občini Sevnica.

 

Zlati plaketi sta bili podeljeni Cvetki Jazbec iz Šentjanža za dolgoletno prostovoljno delo na družbenem področju v občini Sevnica ter podjetju Armat Projekt d.o.o. iz Krmelja ob 20. obletnici uspešnega delovanja in doprinosa h gospodarskemu razvoju v občini Sevnica.

 

Prejemnik letošnjega najvišjega priznanja, Grba Občine Sevnica, je podjetje Siliko d.o.o., Poslovna enota Sevnica, in sicer ob 10. obletnici uspešnega sodelovanja pri gospodarskem in družbenem razvoju občine Sevnica ter 20. obletnici delovanja podjetja. V imenu vseh dobitnikov priznanj je zbrano občinstvo nagovoril direktor podjetja Siliko Janez Koprivec.

 

Slavnostni govornik na dogodku je bil župan Srečko Ocvirk,pozdravne besede sta občinstvu namenila tudi poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Tomaž Lisec in županja Občine Radeče Rafaela Pintarič.

 

Program prireditve so oblikovali Godba Sevnica, mažoretke Društva TRG Sevnica, Mešani pevski zbor Zvon, Oktet Jurij Dalmatin in mladi folkloristi Folklorne skupine Blaž Jurko Razbor. Posebna točka programa je bila tudi reportaža o življenju in delu v občini Sevnica avtorja Bojana Kostevca. Z razstavo o svojem delu in projektih so se predstavile vse osnovne šole in sevniški vrtec. Program sta povezovala Aleš Tuhtar in Tanja Žibert.

 

http://www.obcina-sevnica.si/news/412/15/Osrednja-slovesnost-s-podelitvijo-priznanj-in-bogatim-kulturnim-programom

Oglejte si tudi