Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Vesna Zakonjšek v oknu Radogost

UMETNOST NI NAKLJUČJE, JE NUJA KOT BITJE SRCA. R.S. Naše letošnje drugo srečanje ob tretji obletnici Radogost večerov v zbirki Ogled – Okno Radogost smo poklonili slovenskemu kulturnemu prazniku in Prešernu. Z druženjem prešernih ljudi, prešerne volje in razpoloženja. Za prešernost kulturnega programa so poskrbeli gostje: slikarka Vesna Zakonjšek s svojimi deli, Milenko Strašek s svojo poezijo iz zadnje pesniške zbirke »Z zgodbami se bom pokril« ter Dani Bedrač s svojskim petjem in kitaro.
O gostji pravi Drago Medved (že tudi sam gost v Oknu Radogost): »Vesna Zakonjšek je zelo subtilna ustvarjalka. Že pri študiju krajinske arhitekture je pokazala svoj odnos do narave, njenega skladja in neponovljive enkratnosti. Njen kritični odnos do človekovega ravnanja jo je še bolj spodbujal, da je v svojih črtah, ki so na koncu sestavljale risbo, izražala način, kako čuti in ne le vidi naravo in vse tisto,kar hoče prenesti na papir kot likovno delo. Zato so pri njej še tako neznatne skice dragocene, ker nosijo v sebi enakovreden ustvarjalni naboj kot tiste večje in končne slike, namenjene javnosti.

Milenko Strašek se nam je predstavil z osebno izpovednimi pesmimi, ki prevevajo filozofijo življenjskih spoznanj. Zlasti pa prihaja do izraza njegov izredni posluh za podobe iz narave in detajle v njej.  Postregel nam je z lastno interpretacijo.

Tretji gost Dani Bedrač, tudi sam pesnik, pa nas je s pesmijo in kitaro zazibal v prijetne občutke.

 

Sponzorja večera sta bila Jožef Žnidarič in Pekarna Kruhek.

 

Radogost večere prijazno podpirata in omogočata KŠTM Sevnica in Občina Sevnica.

 

Sevnica, februar 2014                                                                                    Rudi Stopar

Oglejte si tudi