Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Peti orientacijski pohod za pokal GUBČEVE BRIGADE

Občinska organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Mokronog-Trebelno  je preteklo soboto, 4. 6 .2016 organzirala že peti orientacijski pohod za pokal Gubčeve brigade. Ob 8.00 uri se je 15 ekip, ki so štele po tri tekmovalce, zbralo pred Športno dvorano v Mokronogu. Udeležence je pozdravil predsednik Občinske organizacije Mirko Hrovat, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Trebnje Boštjan Sladič in župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Po začetni zmedi in organizacijskih napotkih so žrebali vrstni red odhoda ekip na teren. Vsaka ekipa je dobila tudi orientacijsko karto, po kateri so se morali orientirati ter najti enajst kontrolnih točk.  Na poti so morali člani ekip opraviti tudi preizkus v streljanju z lokom, metu bombe in streljanju z zračno puško.  Na zaključku pri Lovskem domu LD Mokronog pa so morali rešiti še test z desetimi vprašanji iz poznavanja zgodovinskih dogodkov med NOB v občini Mokronog-Trebelno.  Vse ekipe so se izkazale v poznavanju orientacijskih pravil, tako da so na cilj v različnih časovnih razmakih prišle vse ekipe, in sicer 11 ekip osnovnošolcev in tabornikov in 4 ekipe starejših od 15 let. Posebna komisija je prekontrolirala odgovore in seštela dosežen čas, na koncu pa razglasila rezultate.

Prireditve se je udeležil tudi častni konzul Ruske federacije v Republiki Sloveniji mag. Dušan Černe iz Novega mesta, ki je prvim trem v vsaki katergoriji podelil pokale in nagrade, absolutnemu zmagovalcu pa tudi prehodni pokal. Tretje mesto v kategoriji do 15 let je dosegla ekipa Termiti, drugo mesto ekipa JPA, prvo mesto pa ekipa Izgubljeni, ki so kot absolutni zmagovali prejeli tudi prehodni pokal. Ekipo so sestavljali Klemen Janež, Toni Dragan in Martin Peterle. Tretje mesto  v kategoriji nad 15 let je dosegla ekipa Zaposlenih v Osnovni šoli Mokronog, druga je bila ekipa Sokoli in prva je bila ekipa Orli. Organizator je za vsakega udeleženca priskrbel spominsko majico, za vse pa je bil organiziran piknik z okusnimi dobrotami z žara.  Prireditev je kljub slabi vremenski napovedi uspela, želja organizatorja pa je, da bi se naslednje leto pohoda udeležilo še več mladih, predvsem pa članov borčevske organizacije. Za zaključek je bil organiziran za posameznike tudi turnir v streljanju z zračno puško, najboljši pa so prejeli medalje.

 

Boštjan Sladič   

Oglejte si tudi