Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Naši 90. letniki so praznovali

29. oktobra 2014 je častitljivih 90 let dočakala gospa Cecilija JAKOŠ iz Šentruperta.

Predstavniki Krajevne organizacije RK Šentrupert so jo obiskali  v Domu starejših občanov Trebnje, kjer Cecilija preživlja jesen življenja. Gospa Cecilija se je obiska zelo razveselila – pogrešala je le župana, vendar so ji predstavniki KORK prenesli županove pozdrave ter obljubo, da jo bo zagotovo obiskal pred prihajajočimi prazniki. Povedala je, da bo zelo vesela njegovega  obiska. Srečanje ob bogato obloženi mizi, za kar sta poskrbela sin Franc, snaha Joži in vnuk Andrej, je bilo veselo in prijetno. Praznovanju so se pridružile tudi uslužbenke doma, ki zelo lepo skrbijo za gospo Cecilijo, sovaščanka Alojzija SLAK ter sostanovalka, s katero se gospa Cecilija še posebej lepo razume. Srečanje je prehitro minilo, poslovili smo se z obljubo, da se kmalu vidimo.


1. decembra 2014  je 91. rojstni dan praznovala  gospa Marija – Mici PIRH iz Šentruperta. Prostovoljci KORK Šentrupert, predstavnik KO za ohranjanje vrednot NOB in seveda gospod župan smo gospo Mici na  ta dan  obiskali ter ji voščili in jo skromno obdarili.   Gospa Mici je obiskovalce prisrčno sprejela, še posebej  gospoda župana, ki je bil ob njeni okrogli letnici službeno zadržan, vendar je že takrat obljubil, da se bo naslednjega rojstnega dne zagotovo udeležil. Obljubo je izpolnil, zato je bilo srečanje  izredno veselo. Gospa Mici mu je razkazala njene zelo lepe štikane izdelke – od zaves do prtov. Zares pohvale vredno, kaj vse še zmore pri teh letih. Po prijetnem in veselem druženju ob polni mizi, za kar je poskrbela snaha Stanka  je čas hitro minil, gospa Mici pa je ob slovesu izjavila: „Veste, jaz bom živela do stotega rojstnega dne“. To ji vsi tudi želimo .


20. decembra 2014 je 91. rojstni dan praznoval tudi gospod Slavko POVŠE z Raven. Predstavniki Krajevne organizacije RK Šentrupert so ga na tan dan obiskali na domu ter mu ob čestitki izročili tudi skromno darilo. Gospod Slavko je bil obiska zelo vesel.

 

Pripravila:

Ruža Brcar, predsednica KORK Šentrupert

Oglejte si tudi