Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
22°C
10°C
Oceni objavo

ŽEGNANJE IN POSTAVLJANJE MLAJA

V Športnem društvu Branka Ceršak so v sodelovanju z gasilskim in turističnim društvom Cer poskrbeli, da bo letošnja Bela nedelja, 27. april, domačinom Ceršaka in povabljenim gostom ostala v lepem spominu. Organizirali so prvi blagoslov konj, ki so se ga udeležili konji članov društva, ter konjeniki iz Sv. Ane.
Za nasmeh otrok pa sta poskrbela ponija Lucky in Perla, ki sta prišla iz Selnice ob Muri. Konje je blagoslovil župnik iz Šentilja ter jim s kosom kruha in soljo želel predvsem zdravja in moči.

Goste, ki so napolnili terase Športnega društva Branka ob maneži je pozdravil predsednik društva, Stanko Ferk ter župan Edvard Čagran. Ob spremljavi MPZ KUD Mejnik Šentilj so obiskovalci lahko poskusili izvrsten gulaž ter poklepetali s sosedi in prijatelji.

Kot vsako leto pa so tudi tokrat skupaj z PGD Ceršak in TD Cer poskrbeli za postavitev mlaja. Simbol, ki ga največkrat povezujemo s praznikom dela 1. majem, s svojo višino in mogočnostjo ter prekrasnim vencem na vrhu krasi vhod v jahališč. Domačine pa ob pogledu nanj z mislimi ponese nazaj, na Belo nedeljo, ko so s prijatelji nazdravili v prostorih Športnega društva Branka.

 

Oglejte si tudi