Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

OSNOVNO O FESTIVALU

 

 

KKŠ Summer FEST je največji glasbeni festival na Koroškem, ki se bo med 11. in 14. avgustom odvil v Vodnem parku Radlje ob Dravi. Začetki festivala segajo v leto 2012, ko se je organizator – Klub koroških študentov – odločil združiti različne feste v vseh treh koroških dolinah v največji glasbeni festival na Koroškem. Letos bo potekal že peti KKŠ Summer FEST, in sicer v Radljah ob Dravi. Do sedaj je privabil več kot 30.000 obiskovalcev in okoli 80 glasbenih izvajalcev.

Sprva se je festival dogajal na manjši lokaciji, in sicer na Ivarčkem jezeru, kamor je v prvem letu privabil predvsem Koroško publiko. Kaj kmalu je prerastel regionalne meje, saj privablja obiskovalce širom Slovenije, od 2015 pa opazno tudi številne goste iz tujine. Festival se širi in veča - tudi letos bo lokacija in dogajalni prostor kot odgovor na velik interes obiskovalcev izboljšana, dodelana in zares festivalska.

Summer FEST ima tudi svojo himno! Uradno je nastala v tretjem letu festivala, ko se je organizacijska ekipa pod mentorstvom izkušenega glasbenika združila in odpela KKŠ Summer FEST himno. Besedilo je spisal Luka Pernek, za glasbo in aranžma pa je poskrbel Dejan Dimec.      

Himna: https://www.youtube.com/watch?v=7MoBpZuB2gM.

 

NASTOPAJOČI

GLAVNI ODER / ČETRTEK

  • Farty Animals

 

GLAVNI ODER / PETEK

  • Dubioza Kolektiv
  • Elvis Jackson
  • Happy Ol’ McWeasel
  • BRO & Brass Band Radlje
  • Ritam-Sex-i-Ja Red Hot Chili Peppers Tribute band

 

GLAVNI ODER / SOBOTA

  • S.A.R.S.
  • Siddharta
  • Šank Rock
  • Bassless
  • Prelude

 

ELEKTRO ODER / PETEK

  • Angel Anx
  • Mike Vale
  • Glia
  • Keep Distance
  • Kuster

 

ELEKTRO ODER / SOBOTA

  • Paolo Barbato
  • Jackie DJ
  • Wawda (Crazy for Life)
  • Zepec (Crazy for Life)
  • Jax Zero (Crazy for Life)

 

 

PODROBNO O GLASBENIH IZVAJALCIH

 

Dubioza Kolektiv

Sedemčlanska glasbena zasedba iz Bosne in Hercegovine je začela svojo pot leta 2003. Najnovejši album so izdali leta 2015, z naslovom Happy Machine, ki je dojet kot najbolj provokativen doslej. Letos so bili prav tako izbrani za #1 band na Eurosonic festivalu, a njihova popularnost še raste, kljub temu da so poznani kot eden izmed najbolj uveljavljenih glasbenih bendov vzhodne Evrope. Pripravite se na mix tradicionalnih glasbenih form z edinstveno perspektivo.     

 

 

        S.A.R.S.

Sveže amputirana roka Satriania ima začetke leta 2006 v Beogradu. Glasbeni žanr bi lahko opisali kot srbski alternativni rock, saj zajema več glasbenih stilov, ki so kombinirani z etničnim pridihom. Danes se sedemčlanska zasedba lahko pohvali s petimi albumi, ki so uveljavljeni in priljubljeni ne le med bivšimi jugoslovanskimi republikami, ampak tudi v širšem evropskem kontekstu. Izdali so že mnogo videospotov, od tega jih ima šest več kot milijon ogledov na YouTube.

 

        Siddharta

Na sceni slovenskega alternativnega rocka ne dominira nihče drug kot Siddharta. Bend je bil formiran leta 1995; prvi nastop so imeli na gimnaziji Šentvid z le 40 obiskovalci - ki pa so se skozi leta kvalitetnega ustvarjanja Siddharte le namnožili. Siddharta je prejela že veliko mednarodnih nagrad, med drugimi leta 2005 MTV EMA for best Adriatic Act. Njihov najnovejši album je naslovljen Ultra.

 

        Šank Rock

Slovenski rockerji iz Velenja so aktivni že od leta 1982, s krajšimi vmesnimi premori. Skupina je že večkrat zamenjala člane, a trenutna zasedba je izdala najnovejši album leta 2015. V njihovi bogati glasbeni karieri so si zgradili bazo zvestih poslušalcev, ki jih spremljajo na vsakem koraku. Vedno so ostali - ostajajo - zvesti trdo-rockerski sceni. Dajejo občutek, da še dolgo nimajo namena zapustiti primata enega najuspešnejših bandov v Sloveniji, saj se ob nastopih in projektih vedno znova izkažejo in širijo pozitivno energijo.

 

        Elvis Jackson

Elvis Jackson je slovenska ska punk glasbena skupina iz Ajdovščine, ki je izdala šest albumov in že leta igra po odrih širom Slovenije in Evrope. Njihov glasbeni slog sega od skaja, punka in hardcore punka do reggaeja in metala. Začeli so leta 1997, ko so sprva vadili le dva dni pred njihovimi nastopi. Band je imel odmevne turneje po vzhodni in zahodni Evropi, prav tako pa v Veliki Britaniji leta 2012. So eden izmed najbolj mednarodno poznanih in priznanih slovenskih bandov.

 

        Happy Ol’McWeasel

Eden izmed novejših bandov, ki je bil osnovan na Štajerskem leta 2007. Recept njihove glasbe: za osnovo vzameš keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x 10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo.

 

        Bassless

Bassless je a capella skupina iz Ljubljane, ki deluje od aprila 2013. Bombastični a cappella v širokem spektru žanrov: pop, rock, disco, dance, funk, jazz, blues, ter lastna avtorska glasba. Raznolikost njihovega repertoarja ponuja glasbeno podlago tako za oder študentskega žura, kot tudi poročne slovesnosti. Svoje nastope vedno izvedejo z veliko mero tehnične dovršenosti in s koreografskimi segmenti.

 

        BRO & Brass Band Radlje

Priznani glasbeni ustvarjalec Mate Brodar, prisoten v mnogih različnih slogih ter zvrsteh. Stilski kameleon, izreden vokalist, glasbenik, producent in aranžer. Po veliko odličnih in odmevnih koncertih 
(Sziget, Reggae camp LB27 Budapest, Soča Riversplash, Overjam festival ...) 
je BRO postal uveljavljeno ime v reggae krogih.

Brass Band Radlje je skupina 10 trobilcev, pihalcev in tolkalcev, ki z veliko pozitivne energije ustvarjajo glasbo iz vseh koncev sveta. Skladbe, ki jih izvajajo, so zmes različnih glasbenih stilov. Na tak način se skuša skupina približati trendom, ki veljajo za takšne in podobne zasedbe. Interpretiranje glasbe Brass Banda Radlje temelji na živahnih ritmih tolkalne sekcije in tube, »solo vložkih« ter dovršeni skupni igri. V letu 2016 so pristopili k sodelovanju z Matejem Brodarjem in skupino BRO in skupaj bodo nastopali na nekaj največjih prireditvah po Sloveniji.

 

        Farty Animals

Kitara, harmonika, bas in boben so temeljni del banda. Koncertiranje na študentskih zabavah, v klubih, na raznih obletnicah in prireditvah je bil trening, ki jim je poleg vzdržljivosti rodil repertoar rock’n’roll hitov, klasičnih rock balad, balkanskih etno, country in slovenskih popevk.

 

        Ritam Sex-i-Ja Red Hot Chili Peppers Tribute band

Ritam Sex-i-Ja Red Hot Chili Peppers Tribute band, za katerega velja, da je eden najboljših tribute bandov v tem delu celine. S svojim energičnim nastopom, tehnično izvedbo, stylingom, z vizualno podobnostjo in performansom vam bodo zagotovo pričarali originalno RHCP doživetje.

 

        Prelude

Zmagovalci letošnjega ŠOUROCK-a! Svoj rock&metal zvok bodo predstavili tudi na letošnjem #kkssf16, ko se bodo ustavili v Radljah na svoji poletni turneji. Bend, ustanovljen leta 2012, je izdal svojo prvo ploščo v lanskem letu, z naslovom “1688”.

 

        Paolo Barbato

Je eden dobro priznanih in odmevnih DJ-ev na italijanskih in slovenskih tleh! Z glasbo se  profesionalno ukvarja že več kot 30 let, lahko  ga celo označimo za pionirja house glasbe, saj ji je nedvomno sledil in jo spremlja že od samega začetka. Ker je zelo radoveden, vedno išče nove glasbene izume in izzive. Leta 2008 je začel sodelovati tudi z mnogimi mednarodnimi glasbeniki in pevci, za katere je ustvarjal visoko kvalitetne zvoke in video posnetke. S svojim videom je bil tudi kar nekaj časa na 4. mestu MTV dance floor chart-a.

 

        Angel Anx

Poleg Umeka in Valentino Kanzyanija je Angel Anx eden izmed tehnološko dobro dovršenih in množice poznanih imen na Ibizi. Je zelo talentiran DJ in producent, kar dokazujejo tudi številna uspešna dela in ponudbe za sodelovanje. Njegovi najbolj uspešni projekti so: Fatal song, Don't Loose Yourself Ep, Blow ter njegov solo sigle Love strings, ki je odmeval po vsej Ibizi. 

 

        Mike Vale

29-letni DJ iz Maribora in producent Mike Vale je vse bolj priljubljeno ime v elektronskem glasbenem svetu. DJ je postal pred približno 13 leti. Za največji dosežek v svoji glasbeni karieri šteje doseženo 1. mesto na famozni lestvici Beatport, vse ostale skladbe v Beatport Top 10 in sodelovanje z grammyjevcem Rogerjem Sanchezom. Večina ga pozna skladbi Don't give a damn, za katero je v Los Angelesu posnel tudi videospot.

 

        GLIA

Glia, mlada slovenska DJ-ka, ki se je pri svojih 21. letih z vrtenjem glasbe predstavila že

marsikje. Nastope je zabeležila v veliko klubih po Sloveniji kot tudi v tujini. Odlično se je odrezala na mnogih tekmovanjih, priborila pa si je kar nekaj stalnih nastopov in rezidenc. Kot študentko avdio inžiniringa jo zanima tudi tehničen spekter vrtenja. Z elektronsko glasbo se resneje ukvarja od svojega 18. Leta.

 

 

 

       

Jackie DJ

Je slovenski glasbeni ustvarjalec, ki je znan po skladbah I found a star, Freakteaser Rmx, Don´t … ter po albumu Zero absence. Ponuja dobro staro kvalitetno house glasbo.

 

        Wawda (Crazy for Life)

Mitja Vavdi a.k.a. Wawda – njegove produkcije so podprli in predvajali že mnogi znani DJ-i po celotnem svetu: Cristian Varela, Yas Cepeda, Rub A Dub in oče techno elektronske glasbe Richie Hawtin. Slednji je njegov lasten komad vrtel celo na enem največjih festivalov na svetu, imenovanem Tomorrowland. V njegovih mixih prevladujejo pozitivni ritmi in naravni zvoki, ki vas popeljejo v ekstazo, zato tudi znamenit slogan »Wawda Gavda«!

 

        Zepec (Crazy for Life)

Čut po elektronski glasbi je začutil v srednji šoli in kmalu prijel za mešalno mizo, gramofone in cdjke. Glasbeni navdušenec, ki z ekipo Crazy for life znova postavlja Koroško na zemljevid slovenske elektronike, svoje zagnanosti ne kaže le v organizaciji, ampak predvsem v navdihujočem glasbenem ustvarjanju. Njegov zvok sega od deep housea preko klasičnega housea do groovastega tech housea, velikokrat pa svoje sete popestri z bobnarskimi vložki v živo.

 

        Jax Zero (Crazy for Life)

Skozi desetletje ustvarjanja glasbe je preizkušal že vse elektronske zvrsti. Z začetki v hard technu je kasneje postopoma nižal BPM, danes pa najbolj uživa v počasnejšem deep/tech housu z globokimi baslinijami in nežnimi melodijami, ter s klavirskimi vložki in saksofonom. Naredil je že vrsto remixov za znana imena elektronske scene, kot zanimivost: preizkusil se je tudi v produkciji hip-hop beatov, kjer je remixiral slovenske izvajalce. Za sabo ima že preko 200 lastnih produkcij. Na nastopih večkrat predvaja glasbo manj poznanih izvajalcev, zaradi česar seti ostajajo polni svežine.

 

 

        Keep Distance

Tine Mihelic a.k.a. Keep Distance, DJ in producent (Tech House), je svojo glasbo vrtel že širom Slovenije kot tudi izven. Glasbo je izdal pri več velikih in uspešnih založbah, kot so Elrow Music, Witty Tunes, Noexcuse Records itd. Njegovo glasbo so podprla in vrtela mnoga zvezdniška imena, kot so: Richie Hawtin, Paco Osuna, Cristian Varela ...

 

        Kuster

Davida Kusterja a.k.a. Kusterja je v vode elektronske glasbe popeljal artist TION. Kmalu za tem so se mu na policah začele kopičiti gramofonske plošče, s katerimi je na različnih dogodkih poslušalce popeljal do ekstaze. Skozi leta se je spreminjal njegov stil, poleg tega pa so gramofone in plošče zamenjali novodobni instrumenti za vrtenje glasbe.

 

 

DNEVNO DOGAJANJE

Festival je znan tudi po pestrem animacijskem in športnem dnevnem dogajanju. Čez dan se bodo lahko obiskovalci ohladili v vodi, ponujena bo možnost igranja odbojke na mivki, bodo pa tudi stojnice z zanimivimi aktivnostmi, ki jih bodo pripravili sponzorji festivala. Za obiskovalce festivala bo omogočeno brezplačno kampiranje. Nekatere dnevne aktivnosti: spust po Dravi, balinanje, predstavitveni potop, selfie badge, grafiti, beerpong, akustika v kampu, BYBA, stand up, bag jump, getwet in podobno.

 

 

LOKACIJA

 

Vodni park Radlje ob Dravi predstavlja prvi in edini biološki bazen v Sloveniji. Bistvo kopališča je naravno vzdrževanje ravnovesja v kopalnem jezeru in vzpostavljanje biološkega samoobrambnega mehanizma. Za čistočo in kakovost vode skrbijo naravni sistemi oz. biološka čistilna naprava, zato se v vodo ne dodaja nobenih kemikalij. Skupna velikost kopališča znaša 10.220 m², od tega je kopalcem na voljo več kot 2.000 m² plavalnih površin. Na 8.200 m² pa se razprostirajo plaža, zelenica, otroška igrala, garderobe, sanitarije in tuši ter gostinski lokal z veliko teraso. Bazen poleg gostinske ponudbe nudi tudi številne atrakcije, kot so tobogan, igrala, majhen bazen za otroke in igrišče na mivki za odbojko in nogomet.

 

 

ORGANIZATOR

 

Klub koroških študentov (v nadaljevanju KKŠ) je krovna študentska organizacija Koroške regije ter eden starejših Klubov v Sloveniji, saj je bil ustanovljen leta 1952. Namen KKŠ je vzpostavljanje čim boljšega socialnega položaja članov ter razvoj obštudijskih in interesnih dejavnosti na področju Koroške regije oziroma vseh štirih upravnih enot, ki zajemajo področje delovanja KKŠ: UE Slovenj Gradec, UE Dravograd, UE Radlje ob Dravi ter UE Ravne na Koroškem. Zaradi velikega območja delovanja KKŠ svojim članom postaja vedno bolj dostopen na izpostavah: Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi ter v univerzitetnih mestih: Ljubljana in Maribor, kjer lahko člani koristijo pridobljene subvencije, spoznavajo študentsko udejstvovanje v Sloveniji ter pristopijo k realizaciji projektov. Pomembnejši projekti KKŠ so:  ArenaZnanja, Koroške gavde, zimski tabori, enodnevni projekti, kultura, Dijaška sekcija, sociala in zdravje ter seveda Koroški mladinski kulturni center Kompleks. Program snujejo na področjih kulture, sociale, izobraževanja, športa in zabave za študente ter dijake Koroške regije, ustvarjajo možnosti kvalitetnejšega preživljanja prostega časa svojih članov ter pripomorejo k večji neodvisnosti študentov in dijakov na področju sociale.

 

VSTOPNICE

 

Fizična prodajna mesta: Trafike 3DVA, OMV-ji (Sistem Olaii) ter Eventimova prodajna mesta.

Na Koroškem: Vodni park Radlje ob Dravi, Namanova Slovenj Gradec in Gold pub Radlje.

⇨ Olaii: http://bit.ly/20Z0O4S

⇨ Eventim: http://bit.ly/1UnZ85d

 

 

 

 

Oglejte si tudi