Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
10°C
ČET.
22°C
9°C
Oceni objavo

Člani do zmage s 3 : 0, kadeti polovično uspešni

Članska odbojkarska ekipa Fužinar Metal Ravne je doma premagala Krko s 3 : 0, kadetska ekipa pa je na turnirju A lige dosegla zmago in poraz.

Članska ekipa OK Fužinar Metal Ravne je na domačem parketu v Športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca premagala Krko z rezultatom 3 : 0, izgubila pa je Žirovnica, zato se je Fužinar povzpel na lestvici mesto višje. To mesto pa prinaša kvalifikacije za 1. DOL. V vseh nizih je bil OK Fužinar bolj odločen in željan zmage, izkoristili pa so tudi prednost domačega parketa in tekmo mirno pripeljali do zmage s 3 : 0. Pri Krki sta največ točk dosegla Drobnič (13) in Turk (9.)


Za Fužinar so nastopili Samo Stravnik, Mitja Jež, Nace Lednik, Peter Šavc, David Ranc, Miha Borko, Matej Tomaž, Jure Jež, Rok Maklin, Denis Valentan in Blaž Libnik pod vodstvom trenerja Slobodana Nikolića.

V nedeljo pa so na parket dvorane v Hočah stopili kadeti. Odigrali so drugi turnir A lige. V prvi tekmi so začeli odlično in povedli z 1 : 0 v nizih, v drugem pa nikakor niso prišli do svoje igre, zato so igralci Maribora izenačili. O zmagovalcu je odločal tretji niz, kjer pa so se mladi igralci OK Fužinar Metal pobrali in dosegli zmago z 2 : 1. Po pomembni zmagi jih je čakala še tekma s Hočami. Ekipa domačega Fužinarja je začela nekoliko zadržano, ekipi pa sta se izmenjevali v vodstvu. A na srečo so naši fantje v končnici dvignili nivo igre in povedli z 1 : 0. Enako kot v prvi tekmi je tudi tokrat sledil padec v igri in domača ekipa Hoč je izenačila na 1 : 1. V tretjem nizu sta se ekipi ponovno izmenjevali v vodstvu, a so več zbranosti zmogli domači, zato je OK Fužinar klonil s 15 : 13, kar je pomenilo poraz z 2 : 1. Škoda je zapravljene priložnosti, a kadete čakajo še trije turnirji, da si zagotovijo nastope v polfinalu državnega prvenstva za kadete.

Za OK Fužinar Metal Ravne so nastopili: David Ranc, Blaž Podhostnik, Luka Golob, Žiga Mori, Nik Gradišnik, Rok Maklin, Luka Primik, Vid Ramšak, Leon Pakar, Maks Slemenik, Luka Lešnik in Urban Naveršnik pod vodstvom trenerja Mitje Ježa.

Člane čaka naslednja tekma že v soboto, takrat bodo ponovno nastopili v domači dvorani na Ravnah na Koroškem proti SIP Šempetru. Kadeti pa bodo naslednji turnir odigrali v sredo, 16. Marca, v Mislinji, ko bodo nastopili proti Mislinji in Mariboru.

Oglejte si tudi