Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

JAVNI OBJEKTI V OBČINI PREDDVOR 100 % ENERGIJSKO SAMOOSKRBNI

Danes dopoldne se je v Preddvoru mudil predstavnik SECO Ralph Ammann, ki si bo v treh dneh gostovanja v Sloveniji ogledal vseh dvanajst investicij projekta REAAL. Skupaj z Darjo Remsko iz Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) in Rokom Padovcem iz BSC Kranj so si v spremstvu župana Občine Preddvor Mirana Zadnikarja in ravnateljice OŠ Matije Valjavca mag. Tee Dolinar, najprej ogledali preddvorski vrtec, kjer so jim mladi folkloristi pripravili prisrčen sprejem, sledil je obisk vrtca Čriček na Zgornji Beli ter podružnične OŠ Kokra.
Danes (torek, 15. 9. 2015)dopoldne se je v Preddvoru mudil predstavnik SECO Ralph Ammann, ki si bo v treh dneh gostovanja v Sloveniji ogledal vseh dvanajst investicij projekta REAAL. Skupaj z Darjo Remsko iz Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) in Rokom Padovcem iz BSC Kranj so si v spremstvu župana Občine Preddvor Mirana Zadnikarja in ravnateljice OŠ Matije Valjavca mag. Tee Dolinar, najprej ogledali preddvorski vrtec, kjer so jim mladi folkloristi pripravili prisrčen sprejem, sledil je obisk vrtca Čriček na Zgornji Beli ter podružnične OŠ Kokra.

 

S projektom »Obnovljivi viri energije v alpskem prostoru – REAAL Občina Preddvor uvaja obnovljive vire energije v javne prostore in s tem izboljšuje energetsko učinkovitost. Zato se je na dveh lokacijah izvedla rekonstrukcija kotlovnice in sicer v podružnični OŠ Kokra in v Domu krajanov Zgornja Bela, kjer je tudi vrtec Čriček. Obstoječe ogrevanje na kurilno olje se je zamenjalo z ogrevanjem na pelete.

 

»Zelo sem vesel, ko vidim, da so vsi javni objekti v Občini Preddvor s tem projektom postali 100 % energijsko samooskrbni. Pomembno je, da se ljudje zavedajo, da se izpušni plini CO2 morajo zmanjšati, saj so podnebne spremembe globalni problem. Opravili ste dobro delo,« je izrekel pohvalo Ralph Ammann, predstavnik SECO. 

 

Skupna vrednost del znaša 117.120,0 €, od tega financira švicarski sklad 63,23% ( slovensko-švicarski program sodelovanja za zmanjševanje gospodarskih in socialnih razlik v razširjeni Evropski uniji), ostalo financira občina. Projekt se je izvedel skupaj z BSC Kranj, ki je naročnik storitve in Občino Preddvor, ki je projekt sofinancirala. 

 

 

Oglejte si tudi