Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Mladinski odsek PD Nazarje na Begunjščici

PD Nazarje vse od ustanovitve skrbi za svoj podmladek. Mladi planinci so organizirani v mladinski odsek, ki ima ime Mladinsko odsek Stonoga. Ime ni povsem točno, saj je v njega včlanjenih okoli 100 otrok, torej bi se moral imenovati "Dvesto noga".
Kakor koli, mladi planinci se radi udeležujejo akcij PD Nazarje, priipravljenih za njih, najsi bodo to pohodi, izleti, tekmovanja ali kaj drugega.

Tako se je trinajst  "členov" MO Stonoga - predmetna stopnja - pod skrbnim vodstvom mentorja in planinskega vodnika Primoža Jelšnika in planinske vodnice Patricije Ostruh podalo na vrh Begunjščice (2050 m). To je kondicijsko kar zahteven vzpon,saj poteka po strmi poti, kjer je treba dolgo "gristi kolena".

Z dvema kombijema (OŠ Nazarje in PGD Gorica Kokarje) so se ob 6.00 uri odpeljali iz Nazarij na Ljubelj. Pot jih je vodila skozi Bornov predor na Prevalo, kjer so imeli prvi daljši počitek z malico. Na vrh Begunjščice so se povzpeli po strmi poti. Čeprav so imeli do tedaj lepo, sončno vreme, jih je na vrhu pričakala megla.

 

Vračali so se v smeri Zelenice. Kmalu je na njih zopet posijalo sonce. Na Zelenici so imeli še zadnji daljši postanek. Sledil je še spust nazaj na Ljubelj.

 

Pot je trajala preko sedem ur, zato so se po končanem planinskem izletu odšli še okopat na Bled.

Podrobnosti in več fotografij najdete na
spletni strani PD Nazarje

 

Povezave

PD Nazarje

Oglejte si tudi