Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Mirnopečani so ponosni na ...

Kulturno društvo Mirna Peč je v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa Mirna Peč in Občino Mirno Peč včeraj  v Kulturnem domu Mirna Peč pripravila tradicionalno novoletno prireditev z naslovom »Mirnopečani ponosni na….«.

Ker so Mirnopečani ponosni na svoj kraj, na dosežke občine, njenih organizacij in posameznikov, so se na prireditvi spomnili tudi nekaj večjih letošnjih dosežkov občanov. Članska moška ekipa PGD Hmeljčič že zadnjih par let razveseljuje z zmagami v tekmovanju v spajanju sesalnega voda, v katerem so postali tudi v letošnjem letu državni in pokalni prvaki, za povrhu pa so se v juniju veselili tudi naslova državnih gasilskih prvakov v kombinaciji vaj z motorno brizgalko, štafete 400 m z ovirami in razvrščanja. Zgodovinski uspeh je dosegel tudi Rok Eršte z osvojitvijo bronaste medalje na oktobrskem članskem evropskem prvenstvu v tajskem boksu. Gre za prvo člansko medaljo mirnopeškega športnika z velikih tekmovanj, ki je plod trdega in dobrega dela Roka, njegovega trenerja Iztoka Vorkapića in matičnega kluba Scorpion Gym iz Novega mesta. Z osvojenim naslovom Kmetica leta 2016 Zveze kmetic Slovenije pa je mirnopeške uspehe dopolnila Jelka Krivec iz Šentjurija na Dolenjskem. Jelka skupaj z možem dela na domači kmetiji, kjer zna poprijeti za vsako delo. Pred leti sta z možem dobila občinsko priznanje za najbolj urejeno kmečko domačijo, poznana pa je tudi kot odlična kuharica ter aktivna članica različnih društev. Za večletno darovanje krvi pa so priznanje Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto prejeli krvodajalci jubilanti, med katerimi so najvišja priznanja prejeli Štefka Žagar za 90 ter Saje Franci in Makše Ivan za 80 darovanj krvi.

V kulturnem programu so obiskovalce s humorističnimi točkami zabavali člani mirnopeškega kulturnega društva, mladi mirnopeški harmonikarji in pevke, moški pevski zbor Rožmarin, ljudske pevke Čebelice in ljudske pevke Klasek. Prisotne so nagovorili domači župan Andrej Kastelic, predsednik  Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Marjan Grahut, predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule in predsednica Društva podeželskih žena Mirna Peč Milena Cesar ter predsednica Prostovoljnega gasilskega društva Hmeljčič Irena Pust. Program sta povezovala Nežika Režek in Bogdan Krevs.

N.R.

Oglejte si tudi