Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Revija Rast aktualna in kritična

Rast, revija za literaturo, kulturo in družbena vprašanja, je že 28 let sinonim za osišče kulturnega in družbeno humanističnega delovanja na območju Dolenjske in Bele krajine. Da se je reviji z resnimi in poglobljenimi prispevki uspelo obdržati v množici najrazličnejših revijalnih eksperimentov, posebno v zadnjih letih, ko je stanje v medijski in kulturni krajini vse prej kot naklonjeno tovrstnim projektom, je vsekakor izjemen dosežek.

V lanskem letu je Rast doživela vsebinsko prenovo in osveženo grafično podobo. Z namenom širjenja kroga sodelavcev, tesnejšega vključevanja piscev z območja dolenjskih in belokranjskih občin ter povečanja tematske raznovrstnosti revije posamezne številke zdaj urejajo različni uredniki, prav tako je vsaka številka izrazito tematsko obarvana. V 2016 so bile izpostavljene teme naslednje: premisleki po zaključenem praznovanju 650-letnice Novega mesta, šport in migracije. Odmevni so bili intervjuji z zgodovinarjem Alešem Gabričem, ilustratorko Majo Kastelic, režiserjem Žigo Vircem, maratonskim plavalcem Martinom Strelom, smučarsko skakalko Majo Vtič in publicistom Janezom Penco, pa tudi ustanoviteljico Društva za razvijanje prostovoljnega dela Branko Bukovec in nekdanjim direktorjem kostanjeviške Galerije Božidar Jakac Bojanom Božičem. Poleg intervjujev in literarnega bloka vsaka izdaja Rasti prinaša tudi obširnejši tematski portret, reportažo in kolumno.

Revija, ki vključuje 13 občin, seveda ostaja zavezana dvema ključnima postavkama: aktualnosti in kritičnosti. Želimo si, da bi bili taki tudi njeni bralci.

 

www.erast.si; kontakt: rast@goga.si, 07/3930801

Letna naročnina znaša 18,80 €.

Mitja Ličen

 

 

Oglejte si tudi