Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
12°C
PET.
25°C
8°C
Oceni objavo

Lovska družina Trstelj Kostanjevica na Krasu

Trstelj, najvišji hrib v naši občini, po njem nosi ime naša lovska družina.Ustanovljena je bila 1957 leta. Njena osnovna dejavnost je skrb za gojitev in trajnostni razvoj divjadi in njenega bivalnega okolja .
PREDSTAVITEV LOVSKE DRUŽINE TRSTELJ

 

Ime  lovske družine » LD TRSTELJ« je privzeto ime hriba v naši občini. Lovska družina je bila ustanovljena 1957 leta , nastala pa je z razdružitvijo lovske družine Fajti hrib, ki je delovala na območju spodnjega Krasa in Vipavske doline.

Od leta 1957 LD Trstelj upravlja lovišče velikosti 4.596,34 ha , delež gozda v lovišču je 61%.

Od svoje ustanovitve dalje je lovska družina zadolžena za varovanje in urejanje življenskega okolja divjadi in za trajnostni razvoj in ohranitev divjih živalskih vrst , ki žive v našem lovišču.

 

Organizacija LD Trstelj je podobna kot pri ostalih društvih.

 

Ima najvišji organ , to je občni zbor članov društva, nadalje ima izvoljen 7 članski upravni odbor,disciplinsko komisijo ki jo sestavlja 5 članov, ter nadzorni odbor, ki ga sestavljajo 3 člani. Upravni odbor ima še razne komisije . Osnovni akt društva so pravila društva , ki so predpogoj za ustanovitev.

 

Lovska družina trenutno šteje 42 članov. Trudimo se v čim večji meri vključiti v delovanje skupnosti v naši občini in s tem prispevati kamenček v mozaik razvoja občine. S krajani na območju delovanja sodelujemo dobro, prav tako z krajevnimi skupnostmi.

 

LD Trstelj ima za svojo prezentacijo in javne predstavitve lovske družine prapor, ki ga  častno nosi praporščak. Lovci smo ob teh prilikah oblečeni v slovenski lovski kroj ( lovska obleka s klobukom ).

 

Ponosni smo na to, da smo do konca prejšnjega tisočletja zgradili in svečano otvorili leta 1999 lovsko kočo v

Kostanjevici na Krasu. Koča lahko gosti do 100 oseb, je kompletno opremljena z vsemi priključki. Kot taka služi za uradne prireditve lovske družine,ter za praznovanje jubilejev ,za predavanja,poroke in razne druge potrebe lovcev in občanov.

Oglejte si tudi