Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

6. SREČANJE EKO- KOORDINATORJEV VRTCEV

Za zdrav način življenja se v našem vrtcu trudimo že nekaj let. Naši jedilniki so obogateni z veliko sadja in zelenjave, gibljemo se na svežem zraku, učimo se skrbeti za svoje telo, učimo se, kako bi našo naravo ohranili čisto in lepo, zato smo se na pobudo našega župana Dušana Krebla leta 2010 priključili mednarodnemu projektu Eko vrtec.

Vsaka izkušnja, ki smo jo skupno z otroki doživljali, nas je obogatila s pogumom, znanjem in nas pripeljala do uspeha, saj smo leta 2011 kot prvi vrtec na Koroškem prejeli Eko zastavo.

Za to se zahvaljujemo staršem, ki so nam pomagali in ozaveščali način  Eko življenja tudi doma, zunanjim inštitucijam, našemu ravnatelju Janku Plešniku, ki ima vedno posluh za nove izzive, izredne zahvale pa gredo našima Eko-koordinatorkama, vzgojiteljicama: Tanji Bivšek in Romani Šepul, ter seveda celotnemu kolektivu vrtca.

 

Življenje je polno čudežov, kot so modro nebo, sončni žarki in OTROŠKE OČI.

Poskrbimo, da bodo ti čudeži še naprej bogatili naše življenje.

 

Smo prvi vrtec na Koroškem, ki ima zeleno Eko zastavo. Dne:  23. 5. 2012 bomo imeli v Narodnem domu v Mežici srečanje Eko-koordinatorjev iz vse Slovenije. Na tem srečanju se bodo predstavili primeri dobre prakse, spodbude, ideje za delo naprej, svečano otvoritev bo imel župan Občine Mežica Dušan Krebel, program pa bo obogatila folklorna skupina vrtca, pod vodstvom vzgojiteljic Tanje Bivšek in Tanje Kralj.

Ponosni smo na prehojeno pot in se zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali.

                                                            Pomočnica ravnatelja: Milena Konečnik

Oglejte si tudi