Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Srečanje gasilskih veteranov

Letošnje tradicionalno srečanje starejših članov gasilskih društev Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline je gostilo Prostovoljno gasilsko društvo Gorica ob Dreti.
Udeležili so se ga tudi veterani PGD Luče. Srečanje pa je bilo tudi sicer povezano z dogajanjem v Lučah, saj je bila udeležencem srečanja kot osrednji dogodek predstavljena analiza požara na območju Velikega Rogatca v občini Luče.

 

Analizo je napovedal poveljnik GZ ZSD Slavko Bric, podrobno pa je dogajanje ob večdnevni intervenciji, ukrepanju in trudu gasilcev predstavil Gregor Križnik, poveljnik PGD Okonina, sicer zaposlen na Regijskem centru za obveščanje Celje. Ob tem je bilo izpostavljeno tudi dobro delo operativcev PGD Luče.

 

Sicer pa je zbrane starejše gasilce, njihove mentorje in ostale goste pozdravil predsednik komisije za veterane pri gasilski zvezi Franc Matjaž. Navedel je sodelovanje desetin starejših veteranov na različnih tekmovanjih in pri tem povedal, da imajo tekmovalne desetine v desetih društvih. Na zvezi si želijo, da bi se desetine ustanovile še v ostalih petih društvih zveze.

 

Prisotne je pozdravil tudi predsednik GZ ZSD Janko Žuntar. Zahvalil se je gasilskim veterankam in veteranom za vse, kar so naredili za razvoj gasilstva in humanitarnosti. Kasneje je zbrane obiskala še nazarska županja Majda Podkrižnik. Za smeh je poskrbel Ivo Tesovnik v vlogi Gelce iz Nove Štifte, ob obloženih mizah pa je med gasilci stekel prijeten pogovor in družabni živžav.

 

LM

Oglejte si tudi