Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Božični koncert napolnil cerkev sv. Lovrenca

Na Štefanovo, 26. decembra, so v organizaciji Kulturno umetniškega društva Raduha Luče v farni cerkvi pripravili Božični koncert.

 

Ta prireditev je v Lučah že tradicionalna. Tudi letos so sodelovali številni lučki pevci in sicer Cerkveni mešani zbor, Moški pevski zbor, Mladinska skupina in Oktet Žetev.  

 

Dogodku so organizatorji dali naslov Z glasbo je življenje vredno življenja. Med posamezne pesmi je povezovalka vpletala lepe misli, ki so še dodatno popestrile lep večerni dogodek, ki se ga je udeležilo številno občinstvo.

Najprej so zadoneli glasovi Cerkvenega pevskega zbora, ki je zapel kar na koru, nato pa so se pevci prestavili pred oltar. Mladinsko skupino je spremljala glasba dveh mladih kitaristov. Med slovenski šopek so dodali še nežno ameriško Sanjam beli božič (White Christmas).

 

Ostali pevski sestavi so imeli zelo razgiban program, vse od najstarejših slovenskih božičnih pesmi do priredb in do latinskih.

 

Na koncu so se vsi pevci pred oltarjem združili v eno skupino. Zapeli so znamenito Sveta noč, blažena noč, pri kateri se je pridružil tudi marsikdo iz občinstva. Z lepo pesmijo v ušesih in dobrimi mislimi v srcih so obiskovalci hvaležno zapuščali prizorišče koncerta. 

Oglejte si tudi