Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Zimski obratovalni čas na gradu

Ljubljanski grad od danes naprej prehaja na zimski obratovalni in obratovalni čas.

Zimski obratovalni in odpiralni časi veljajo od danes 1. oktobra pa do 31. marca prihodnje leto. Z vzpenjačo pa se boste lahko  na grad povzpeli med 10. in 21. uro. Info center, Virtualni muzej, Razgledni stolp, stalna razstava Slovenska zgodovina ter druge razstave pa bodo odprte med 10. in 18. uro.

Letos na Ljubljanskem gradu beležijo tudi število obiskovalcev s pomočjo stalnih števcov prehodov, ki so nameščeni na spodnji postaji vzpenjače in ob glavnem vhodu. To je edini način beleženja števila obiskovalcev, saj je veliko programov in vsebine na Ljubljanskem gradu brezplačnih. Do 28. septembra 2012 je Ljubljanski grad obiskalo 744.000 obiskovalcev, kar je bilzu cilja, da bi v letu obiskalo milijon obiskovalcev.

Po številu obiskovalcev je bil najbolje obiskan avgust, ko so zabeležili tudi največ dnevnih obiskov - 11. avgusta je bilo skupno 6162 obiskovalcev, od tega 585 obiskovalcev Virtualnega gradu in 590 obiskovalcev na stalni razstavi Slovenska zgodovina. 14. avgusta pa je bilo prepeljanih največ potnikov s tirno vzpenjačo, in sicer 2005. Ob domačih obiskovalcih, ki jih je v poletnih mesecih nekoliko manj kot tujih, prevladujejo gosti iz Velike Britanije, Italije, Nemčije, Združenih držav Amerike, Francije, Španije, Japonske in Rusije.

Oglejte si tudi