Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Ljubljana drvi v veseli december

Še manj kot en teden nas loči do pričetka veselega decembra, v zavodu Turizem Ljubljana pa že napovedujejo ključne poudarke iz decembrskega programa. Še več pa lahko odkrivate na spletni strani Turizma Ljubljana.

 

Decembrske prešernosti se bodo že tradicionalno začele s prireditvijo Ljudje, prižgimo luč, 3. decembra ob 17. uri, ko bo Ljubljana simbolično počastila Prešernov rojstni dan, obenem pa prižgala decembrsko praznično okrasitev in osvetlitev mesta.

 

Od 3. decembra 2012 do 1. januarja 2013 se bomo lahko sprehodili med sejemskimi hiškami prazničnega sejma v starem mestnem jedru, ki vsak december postane središče družabnega dogajanja v prestolnici. Otroci se bodo razveselili Miklavževega sprevoda in sprevodov Dedka Mraza, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji različnih glasbenih zvrsti, ki jih bo mogoče poslušati z več odrov v mestnem središču.

 

Tudi letos bo potekalo tradicionalno silvestrovanje na prostem, ob odru na Pogačarjevem, Mestnem in Kongresnem trgu ali pa na Trgu francoske revolucije. Ob polnoči bo ponovno navdušil ognjemet z Ljubljanskega gradu, pa še kakšno presenečenje vmes ne bo manjkalo. Na Kongresnem trgu bo med 3. decembrom in najmanj 1. januarjem k zimskemu vzdušju še dodatno prispevalo drsališče (v teku so še dogovori za podaljšanje obratovanja) .

 

Pohvala Hostelbookersa Ljubljani


»Ljubljana v decembrskem prednovoletnem vzdušju ne zaživi zgolj za prebivalce in obiskovalce iz Slovenije, ampak se na mednarodnem turističnem trgu vse bolj uveljavlja tudi kot dobro obiskana mestna turistična destinacija, kjer je lepo občutiti božično vzdušje in pričakati novo leto,« so tudi poudarili na Turizmu Ljubljana. Tako priznanje so Ljubljani izrekli na spletni strani Hostelbookers, saj so Ljubljano uvrstili med pet srednje- in vzhodnoevropskih prestolnic, ki se ponašajo z najboljšimi božičnimi sejmi in okrasitvami. Uvrstila se je za Talinom in Prago ter pred Budimpešto in Varšavo.

 

Vir: Turizem Ljubljana.

Oglejte si tudi