Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Tekmovalci Taekwon-do kluba Škorpijon Ljubljana znova zelo uspešni na Svetovnem prvenstvu

Slovenska Taekwon-do reprezentanca je na svetovnem mladinskem in veteranskem prvenstvu ponovno poskrbela za odlične uspehe. Peter Landeker in moška veteranska ekipa je ubranila naslov svetovnih prvakov iz leta 2014. Z zlatima medaljama sta se jim pridružila tudi Muhamed Baltić in Ismet Ičanović, domov so se tekmovalci vrnili še s srebrno medaljo in štirimi bronastimi.
Italijanska Andria je med 5. in 12. septembrom 2015 gostila XII. mladinsko in VII. veteransko svetovno prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Preko 800 udeležencev iz 52 držav je merilo znanje v posameznih in ekipnih borbah, formah, testu moči in specialni tehniki.

 

Dvajsetčlanska slovenska odprava je bila tokrat sestavljena iz izkušenih veteranskih tekmovalcev, ki so že večkrat dokazali, da so najboljši tako v Evropi kot tudi na svetu, dopolnili pa so jo z mladinci in mladinkami, ki imajo bogate izkušnje in odlične rezultate z evropskih prvenstev. Da je bil izbor reprezentance res dobro narejen kažejo rezultati, saj so se tekmovalci domov vrnili s štirimi naslovi svetovnih prvakov, eno srebrno in štirimi bronastimi medaljami, veteranska ekipa pa je bila tudi druga najboljša ekipa prvenstva.

V odpravi je bilo tudi pet tekmovalcev Taekwon-do kluba Škorpijon, ki so se domov vrnili z dvema zlatima in dvema bronastima medaljama, kar dvakrat pa so tekmovalci za las zgrešili stopničke.

 

Za največ veselja je poskrbel kar trener kluba, Ismet Ičanović, ki je dosežkom iz Evropskih in Svetovnih prvenstev v preteklih letih ponovno dodal naslov najboljšega na svetu. Tako je v borbah do 80 kg brez težav nadvladal borce iz Južne Afrike, Rusije in Irana in upravičil vlogo favorita. Svetovni naslov v borbah je ubranila tudi veteranska ekipa (Peter Landeker, Ismet Ičanovič, Muhamed Baltič in Simon Jan), ki je premagala borce iz Avstralije, Rusije in Argentine in se okitila z zlatimi medaljami. Prav tako je Ismet osvojil tudi bronasto medaljo v veteranskih formah črni pas VI. DAN ter ekipa v ekipnih formah.

Nič slabše pripravljenosti pa niso pokazali ostali tekmovalci kluba Škorpijon, saj so za zmago in s tem preboj v naslednji krog odločale malenkosti in zadnje sekunde borb. Anastasia Krivolapova se je pomerila  v mladinskih formah črni pas I. DAN, kjer so sodniki dodelili zmago nasprotnici iz Tadžikistana, navkljub njeni napaki. Tudi mladinec David Trdin je v borbah do 57 kg pokazal zelo dobro borbo z Belorusom, ki pa so jo v prid nasprotnika odločile zadnje sekunde. Prav tako so bile zadnje sekunde usodne za mladinko Nino Binter v borbah do 64 kg, kjer se je že v prvem krogu pomerila s Čehinjo, kasnejšo svetovno prvakinjo, in tako izpadla iz igre takoj pred medaljo. Mladinka Tiana Janković pa se je pomerila v borbah do 58 kg, kjer je v prvem krogu premagala predstavnico Italije, v borbi za polfinale pa je izgubila proti Avstralki in tako, podobno kot Nina, ostala tik pred medaljo.  

Oglejte si tudi