Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Krimovke zmagovite na norveškem

Rokometašice Krima Mercatorja so se približale uvrstitvi v finale Lige prvakinj, na Norveškem so namreč s 24:22 premagale Larvik.

 

Odličen prvi polčas

 

Krimovke so odigrale eno najboljših tekem v letošnji sezoni. Začetek tekem je presegel pričakovanja tudi najbolj optimističnih navijačev z uvodno prednostjo 6:0 v prvih desetih minutah. Za visoko prednost je zaslužna predvsem čvrsta obramba 6-0. Svoje pa je prispevala tudi odlična Jelena Grubišić, ki je do konca tekme zbrala odličnih 17 obramb.

 

Prvi zadetek za gostiteljice ob koncu 10. minute zadela Gro Hammerseng. Krim je pa še naprej vršil pritisk na domače, v 15. minuti je tako Andrea Penezić povišala na prednost sedmih golov pri 9:2. Z razliko sedmih golov se je tudi končal prvi polčas pri 16:9.

 

Larvik močnejši v drugem polčasu

 

V prvem delu drugega polčasa je prevladovala domača ekipa. Pod taktirko Gro Hammerseng se je Krimov napad skoraj ustavil, saj so v prvih 14 minutah zadele le 2 gola, Larvik pa se je približal na 18:16. Vendar je za tem zadela Susann Müller in povišala na 19:16, Ljubljančanke pa je v drugem polčasu reševala odlična Grubišićeva. V prelomni točki je še enkrat zadela Müllerjeva in z osmim golom v 58 povišala na varno prednost 24:21. Končni rezultat je iz sedmih metrov postavila Linn-Kirstin Koren Riegelhuth za 24:22.

 

Krimovke tako začenjajo povratno tekmo v Ljubljani s pomembno prednostjo dveh golov. Navijači pa lahko Krimovke že ta petek podprete na povratni tekmi v Centru Stožice.

Oglejte si tudi