Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Januarski dogodki na Ljubljanskem gradu

Ljubljanski grad tudi v letu 2013 nadaljuje s prirejanjem različnih umetniških dogodkov. Dodajajo pa tudi nekatere novosti, med ketere sodijo plesni večeri.

 

Plesni večeri

 

V sodelovanju s Plesnim društvom EverGreen začenjajo s tematskimi plesnimi večeri, ki bodo v prelepem grajskem okolju potekali vsako tretjo soboto v mesecu. Plesni večeri so namenjeni zabavi, druženju, sprostitvi in seveda – plesu. Prvi bo na sporedu Ples zime. Zasanjano poigravanje snežink, tihi koraki v snegu, vonj po toplem čaju in magična skrivnost tega letnega časa, so dali navdih za otvoritveni plesni večer v letu 2013. Dobimo se v Stanovski dvorani na Ljubljanskega gradu v soboto, 19. januarja 2013 ob 20. uri. Vstopnina: 9,00 €.

 

Za otroke

 

S Pravljično-ustvarjalnimi srečanji nadaljujemo na Ljubljanskem gradu tudi v letu 2013, ko bomo prebirali grajske pravljice in ustvarjali grajske pravljične like in junake. Vsako drugo soboto v mesecu se dobimo v Friderikovem stolpu. Na prvem srečanju v novem letu, 12. januarja ob 11. uri, bomo spoznali armensko pravljico o Granatni jabolčici in na delavnici izdelali pravo leseno hišico, v kateri sicer ne bo mogel domovati speči mladenič iz pravljice, lahko pa jo bodo otroci domiselno uporabili. Vstopnina: 3,00 €

 

Razstave

 

Ob otvoritvi nove restavracije Strelec skupine Kaval group, v Stolpu strelcev na Ljubljanskem gradu, je svoja dela na ogled postavil priznani umetnik Oskar Kogoj. Naslov razstave, ki je na ogled do 13. januarja 2013 v Stolpu strelcev, je Lipicanec. Lipicanec je konj Slovencev. Očara s svojo lepoto, inteligenco, svobodo in daje vtis božanskega bitja. Poslikave pa so delo Sergia Pausiga. Razstava je odprta vsak dan med 11. in 22. uro, vstop na razstavo je prost.

 

Jaslice

 

Vse do Svečnice, torej do 2. februarja 2013 pa so v Grajski kapeli sv. Jurija na ogled Jaslice, ki jih na Ljubljanskem gradu postavljamo v sodelovanju z Župnijskim uradov sv. Jakoba. Na ogled so med 10. in 18. uro, vstop je prost.

Oglejte si tudi