Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Nov center starejših v Črnučah

V sredo, 28. novembra, je svoja vrata odprl nov Center starejših Črnuče. Prva pobuda črnuškega društva upokojencev in tamkajšnje četrtne skupnosti je po več kot desetih letih torej obrodila sadove. Pod gozdičkom Podboršt je v enem letu zrasel center, ki bi lahko skrbel za 157 varovancev. Investicija pa je bila vredna približno 16 milijonov evrov.

 

Center ima 4 nadstropja, na 9 oddelkih je 157 postelj, od tega 51 v enoposteljnih in 53 v dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico. Vse sobe, razen sob na varovanem oddelku, imajo balkone. Sobe so opremljene s priključki za kabelsko TV in telefon, ter s hladilniki in s pohištvom, ki je prilagojeno za nego in oskrbo starejših in invalidnih oseb. V pritličju bodo v okviru Centra stanovalcem dostopni bife, fizioterapija in delovna terapija ter frizerski salon.

 

Ker ima podjetje Deos d.d. državno koncesijo, je že potrjen cenik storitev. Cena oskrbnega dne v enoposteljni sobi bo od 31,52 do 35,24 evra (mesečno to pomeni od 977 do 1092 evrov), v dvoposteljni pa od 28,65 do 30,51 evra (od 888 do 935 evrov na mesec).

 

Center, v katerem bo 70 zaposlenih, ne bo namenjen le oskrbovancem, temveč bo tudi novo središče druženja in zagotavljanja potreb starejših celotne četrtne skupnosti

Oglejte si tudi