Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Na Kvizu gasilske mladine sodelovala četrtina vseh šoloobveznih otrok občine Križevci

Zelo dobra organizacija tekmovanja ter odlični rezultati mladine so zaznamovali 5. Kviz gasilske mladine Gasilske zveze  Križevci

Komisija za mladino pri GZ Križevci je v nedeljo, 5. marca 2017, skupaj z vodstvom GZ Križevci ter PGD Stara Nova vas organizirala že peti Kviz gasilske mladine GZ Križevci, tokrat  v Stari Novi vasi.

Pred pričetkom tekmovanja je predsednik Komisije za mladino, Denis Čuk pozdravil vseh 26 ekip iz desetih od dvanajstih Prostovoljnih gasilskih društev GZ Križevci. Veselje in zadovoljstvo nad številčnostjo udeležencev tekmovanja so v kratkih nagovorih izrazili tudi podpredsednik gasilske zveze Slovenije in vodja tekmovanja Milan Antolin, predsednik GZ Križevci Dragotin Rakuša ter podžupan občine Križevci Bogomir Gaberc.

Kviz gasilske mladine je bil sestavljen iz teoretično - pisnega dela ter praktičnih vaj. V pisnem delu so tekmovalci morali v določenem času odgovoriti na trideset vprašanj iz različnih tematskih sklopov. V praktičnem delu pa so se pomerili v štafetnem vezanju gasilskih vozlov ter ostalimi gasilskim vajami, ki so temeljila na sami spretnosti ekipe ter poznavanja in rokovanja z gasilsko opremo.

Na sami razglasitvi rezultatov je vseh 78 tekmovalcev in 26 mentorjev prejelo medalje, prve tri uvrščene ekipe v svojih starostnih kategorijah pa še pokale. Vodstvo tekmovanja in GZ Križevci se je ob koncu tekmovanju zaradi izredno dobrih rezultatov vseh nastopajočih ekip, za katere so zaslužni tudi mentorji ekip, odločilo, da vsem ekipam omogoči nastop na regijskem tekmovanju, ki bo 18. marca 2017 v Mali Nedelji.


V kategoriji pionirjev je tekmovalo 13 ekip,  prva tri mesta pa so zasedli pionirji Vučje vasi in sicer:

  1. PGD Vučja vas 1
  2. PGD Vučja vas 2
  3. PGD Vučja vas 3

V kategoriji mladincev  je tekmovalo 11 ekip in sicer:

  1. PGD Ključarovci
  2. PGD Iljaševci
  3. PGD Vučja vas 2

V najstarejši kategoriji – gasilski pripravniki, sta tekmovali 2 ekipi in sicer:

  1. PGD Ključarovci
  2. PGD Kokoriči

Čestitke vsem udeležencem tekmovanja, ter zahvala mentorjem za izredno delo!

 

GZ Križevci

 

Oglejte si tudi