Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
13°C
PET.
14°C
10°C
Oceni objavo

Človek vandra po svetu in se uči

Štipendist Anže Štern je 19. aprila v knjižnici v Komendi pripravil izredno dobro obiskano potopisno predavanje z naslovom Za medvedom po Kanadi.

Približno štiridesetim obiskovalcem je na humoren in dokumentaren način predstavil svojo študijsko prakso v Kanadskem nacionalnem parku Jasper Park, kjer je delal kot strežnik v apartmajskem naselju. Spoznal pa je tudi druga prostranstva Kanade, neizmerne lepote narave, spoznal tudi čisto posebne avtohtone prebivalce Kanade, kot so grizliji in losi. Posebno ga je bogatila dobrosrčnost ljudi in pa kulturna raznolikost, saj so bili njegovi sodelavci od vsepovsod. Pri tem je izpostavil da je vsak sodelavec s svojim načinom dela in navadami popestril delovni dan in tudi proste urice, ko so imeli čas za druženje. Ugotovil je, da v Kanadi ljudje zaradi svoje prijaznosti in dobrosrčnosti kot družba veliko bolje funkcionirajo kar posledično pomeni, da je v družbi manj negativne energije in s tem boljše razpoloženje nasploh. Povedal nam je tudi, da je delo v Kanadi lahko dobro plačano, da pa so življenjski stroški zelo visoki.

Po dobri uri predavanja je z veseljem odgovarjal na številna vprašanja. Na koncu pa je vse obiskovalce pogostil s flancati in ameriškimi palačinkami oslajenimi, s čim drugim kot s pravim kanadskim javorjevim sirupom.

Za organizacijo in sodelovanje pri izvedbi potopisnega predavanja se Ustanova zahvaljuje Študentskemu klubu Kamnik in Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik.

Oglejte si tudi