Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Aktivna starost – sožitje generacij

Preventivni program za starejše »Aktivna starost – sožitje generacij« se uspešno izvaja. Tako smo v četrtek, 28. aprila 2016 v Breginju izvedeli kako pomembno je redno gibanje za naše zdravje in čemu vse gibanje koristi, ne le v naših zrelih letih, temveč skozi celo življenje. Predavanje z naslovom »Proces staranja in pomen vadbe v tem življenjskem obdobju« nam je predstavila kineziologinja Katja Rutar.

V četrtek, 5. maja pa nam je Sašo Rosič v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Tolmin v Drežnici predstavil temeljne postopke oživljanja in uporabo AED (defibrilatorja). Vedno aktualna tema, ki nam lahko pride prav v vsakem trenutku in lahko sočloveku reši življenje.

V tem tednu, v sredo, 11. maja ob 18. uri se bodo v Kobaridu predstavila nekatera lokalna društva, in sicer nas bo zanimalo predvsem kaj nudijo starejši generaciji ter kako se lahko starejši v tovrstna društva vključujejo. 

V Breginju pa bo v četrtek, 12. maja ob 18. uri Iris Bratina iz Zdravstveno varstvenega centra Tolmin izvedla predavanje z naslovom »Stres in depresija«.

Obe zadevi sta skrajno zanimivi, poučni in koristni, tako da prijazno vabljeni.  

 


Rebeka Balažić Tonkli
CSD Tolmin

Oglejte si tudi