Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Bodi previden – varnost pešcev

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Zavodom RS za šolstvo, s Policijo, šolami in vrtci, občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in drugimi partnerji (Skupnost občin, Združenje občin, Zveza društev upokojencev, Avto moto zvezo Slovenije, Zvezo šoferjev in avtomehanikov, Slovenska Karitas ter drugimi nevladnimi organizacijami) že vrsto let opozarja na varnost pešcev.  

 

V letu 2014 bo akcija za večjo varnost pešcev potekala v dveh delih, in sicer od 3. 2. do 14. 2. 2014 ter 1. 10. do 14. 10. 2014. Časovno je tako zajeto obdobje daljših noči in slabše vidljivosti, ki je za pešce še posebej nevarno. Načrtovana je vrsta aktivnosti za večjo prometno varnost v Sloveniji, kot nosilec aktivnosti na področju varnosti pešcev je v Nacionalnem programu določena Javna agencija RS za varnost prometa – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

 

Glavna cilja akcije sta zmanjšanje števila prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, ter zmanjšanje teže posledic teh prometnih nesreč in povečanje uporabe odsevnih teles pešcev, ki so nadpovprečno izpostavljeni tveganjem prometnih nesreč in zmanjšani vidljivosti.

 

Povzeto:

Javna agencija RS za varnost prometa

 

Oglejte si tudi