Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
SOB.
26°C
10°C
Oceni objavo

Sotočje gospodarstva: Reke Soče in reke Inn

Občina Kobarid si prizadeva navezati stike s podobnimi občinami v Evropi in po svetu. Ena med njimi je tudi Občina Brannenburg na Bavarskem, s katero Občina Kobarid sodeluje že nekaj let. Občini povezuje zgodovina in prav v letih, ki zaznamujejo 100-letnice prve svetovne vojne, so srečanja še pogostejša in odpirajo se priložnosti za sodelovanja tudi na drugih področjih, predvsem gospodarstvu.

Slovenija v Nemčijo izvozi preko 20 % svojega celotnega izvoza, od tega skoraj polovico na Bavarsko. Bavarska je za slovensko gospodarstvo izrednega pomena in verjamemo, da bi povezovanje podjetij iz Posočja in Bavarske pripomoglo k še boljšemu sodelovanju in rezultatom.

 

Z namenom pospeševanja gospodarstva v Posočju Občina Kobarid organizira srečanje

gospodarstvenikov iz Posočja z gospodarstveniki iz vzhodne Bavarske, okolice Rosenheima, mesta s 60.000 prebivalci, ki ima dobre povezave v svet in je za naše gospodarstvo pomemben partner. 

 

Dogodek se bo odvijal predvidoma meseca septembra 2015. 

 

Vsem sodelujočim podjetjem bo omogočen neposreden stik s podjetjem na Bavarskem, ki si ga bo podjetje predhodno samo izbralo, zato prosimo, da v priloženem vprašalniku natančno opišete svojo dejavnost, izdelke in storitve. S predhodnim izborom sodelujočih podjetij se potrdi zanimanje in interes sodelovanja.

 

V kolikor vas sodelovanje na srečanju gospodarstvenikov iz Posočja in vzhodne Bavarske zanima nam najkasneje do 22. maja 2015 pošljite izpolnjen vprašalnik (v priponki). Posredovali ga bomo gospodarskim zbornicam v Rosenheimu, ki nam bodo poslale seznam zainteresiranih Bavarskih podjetij, s pomočjo katerega bo omogočena vzpostavitev neposrednega kontakta.

Kontakte Bavarskih podjetij bomo posredovali vsem prijavljenim podjetjem v Posočju.

 

Število udeležencev je omejeno. Pri prijavi se bo upošteval vrstni red prijave, zato se zainteresirani prijavite čim prej. 

 

Predvidena cena udeležbe na omenjenem srečanju znaša 50,00 eur in vključuje avtobusni prevoz iz Posočja do Rosenheima in kosilo.

 

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo preko elektronske pošte: obcina@kobarid.si

 

 

 

Oglejte si tudi