Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Odbojkarska žoga v Kanalu v vseh treh barvah

Prva ekipa in kadetska Salonita sta osvojili 3. mesto v državnem prvenstvu. Mladinci se lahko pohvalijo z odličnim 2. mestom. Mladi odbojkarji Salonita pa so zasluženo ubranili naslov državnih prvakov v kategoriji starejših dečkov.
Odbojkarji ekipe Salonit Anhovo so v tretji tekmi boja za tretje mesto premagali Astec Triglav in tako osvojili tretje mesto v državnem odbojkarskem prvenstvu. Zmaga in osvojitev naslova sta bila toliko slajša, saj je Salonit, po lanski neuspešni sezoni, zopet postavila med boljše ekipe v državi.

Marsikdo je mislil, da bo Salonit Gorenjce odpravili po dveh tekmah, a so se varovanci Tineta Sattlerja žilavo borili. Tudi v tretji tekmi so še kazali zobe. Ampak igralci Salonita so ostali zbrani, motivirani in z rezultatom 3:0 premagali Gorenjce ter s skupnim izidom 2:1 v zmagah osvojili tretje mesto v državnem prvenstvu. Z osvojenim rezultatom je zadovoljen tudi trener Salonita Andrej Urnaut: »Fantje so pokazali pravo moč in mislim, da smo zasluženo osvojili tretje mesto čeprav ni bilo tako lahko. Smo zadovoljni. Dosti mladih igralcev smo pripeljali na do določenega nivoja in si ustvarili dobro bazo za nadaljevanje, da bo ekipa drugo leto še boljša.«

Salonit se je z dobrim napadom in blokom uspešno upiral gostujoči ekipi. Tudi manjša poškodba kapetana Salonita Andreja Kovačiča ni vplivala na igro. Večji del tekme so vodili Kanalci, prav tako so znali izkoristiti slabe trenutke gostujoče ekipe. Kapetan Kovačič je povedal: »Na igrišču smo pustili srce in z motivirano igro skozi celotno sezono zasluženo osvojili tretje mesto«.

Celotno sezono in končno osvojeno tretje mesto pa je tako komentiral športni direktor Salonita Miloš Grilanc: »Pred začetkom sezone smo si zastavili cilj uvrstitev med štiri najboljše v pokalu in državnem prvenstvu. Žal, smo v finalu pokala naleteli na ACH Volley. Kar se pa tiče državnega prvenstva, smo odlično odigrali v modri skupini in se zavihteli na drugo mesto. S tem so se določena pričakovanja dvignila. Ekipa Calcit Volleyball je v polfinalnih tekmah igrala bolje in tako do se oni uvrstili v finale. Mi smo pa profesionalno odigrali tekme za tretje mesto in si tako izborili tako želen bron.«

Dobro so se odrezale tudi mlajše selekcije kanalske odbojkarske šole. Mladinska ekipa pod vodstvom Leona Schillinga je v sezoni 2011/12 osvojila odlično drugo mesto v mladinskem državnem prvenstvu. Ekipa kadetov se je z borbeno igro uvrstila na končno 3. mesto v kadetskem DP.  Športna dvorana pri osnovni šoli v Miklavžu na Dravskem polju pa je v soboto 19. maja gostila najboljša štiri moštva letošnjega državnega odbojkarskega prvenstva starejših dečkov (U-15). Kanalci so se v prvem polfinalu premagali domačine iz Hoč z rezultatom 2:1.

V napetem finalnem obračunu sta se srečali ekipi Go Volley iz Nove Gorice in Salonit Anhovo. Kanalci so po izjemnem preobratu v drugem nizu - ekipa Go Volley vodila že z 20:24 - v napeti končnici slavili z rezultatom 27:25. V naslednjih dveh setih pa so mladi Kanalci potrdili primat v Sloveniji in na koncu zasluženi slavili z rezultatom 3:1. Salonit Anhovo je zasluženo ubranil naslov državnih prvakov v kategoriji starejših dečkov. Naslov za najboljšega blokerja je pripadel Gašperju Makoriču, za najboljšega igralca zaključnega turnirja pa je bil izbran Jure Okroglič. Čestitke gredo tudi trenerju Ivanu Markiču in njegovi pomočnici Meti Okroglič.

Odbojkarji Salonita so naredili to, kar so navijači pričakovali. Izpolnili so cilje kluba in kanalska športna dvorana je zopet zaživela. Za novo sezono upamo, da bo klub cilje postavil višje, vsekakor pa si želimo dobrih odbojkarskih tekem v Kanalu.

 

Oglejte si tudi