Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Šesto leto "slonenja" pod krošnjami

Kanalska knjižnica pod krošnjami je letos potekala v znamenju lutk. Ob 140. obletnici rojstva utemeljitelja lutkovnega gledališča Milana Klemenčiča smo štiri večerna druženja posvetili gledališču oziroma lutkam. Sicer pa je bilo letos možno posegati po knjigah med 26. julijem ter 8. avgustom med delovnimi dnevi od 9. do 20. ure. 

Po šestih letih „slonenja“ pod krošnjami imamo že zvesto občinstvo, ki se dnevno oz. tedensko vrača. Zaradi njih (vsako leto jih je več) bomo tudi v prihodnje prirejali to izjemno dvotedensko druženje na letni ravni. Seveda brez pravljičark tudi letos ni šlo. Priložnostno smo prisluhnili pravljičarki iz Lavričeve knjižnice v Ajdovščini Martini Zalar, končno nam je bilo vreme naklonjeno, da smo ujeli go. Tatjano Mavrič, po rodu iz vasi Krasno, ki je iz rokava stresala pripovedi iz briško-liškega konca. Prevajalka Julija Potrč nam je pričarala umetnost pripovedovanja finskih pravljic. Glasbeni del programa je zaokrožila Mateja Gorjup
z delavnico, na kateri so otroci s petjem ljudskih pesmi odkrivali zvočne svetove in glasbo. Na „domači“ lestvici nam je temperaturo dvigoval MC Tomos, ki je z avtorskimi rap pesmimi dal vedeti, da ima rimana beseda tudi v občini Kanal domovinsko pravico.

Sicer gre zahvala vsem, ki ste pripomogli k uspehu knjižnice, v največji meri prav letošnjim knjižničarjem in knjižničarkam. Blaž, Nika, Špela, Polona in občasno Luka, najlepša vam hvala.

Besedilo: Blaž Valentinčič

 

Oglejte si tudi