Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Devete športne igre upokojencev Severne Primorske

V soboto, 26. maja, so se v Kanalu odvijale 9. športne igre upokojencev severne Primorske. Organiziralo jih je Društvo upokojencev Kanal. Organizacija in priprava športnih iger je zahtevala veliko truda, dogovarjanj in prizadevanj članov našega društva.
Tekst: Marija Marinič, poročevalka za DU Kanal

Zbrali smo se že ob 8h v novi (zelo lepi) večnamenski dvorani v Osnovni šoli Kanal, kjer nas je najprej nagovoril predsednik društva upokojencev in vodja tekmovanja Franc Komac. Udeležence je pozdravil tudi župan Andrej Maffi, ki je poudaril pomen medsebojnega druženja.

Tekmovanje se je odvijalo v balinanju, igranju pikada, kegljanju, streljanju z zračno puško, športnem ribolovu, šahu in reševanju križank. Na igrah je sodelovalo 405 športnikov (97 ekip)  iz 21 društev upokojencev iz območja PZDU severne Primorske.

Balinanje je potekalo na balinišču v športni dvorani v Kanalu, tekmovanje v pikadu v prostorih DU Kanal v pritličju športne dvorane, reševanje križank in šah v prostorih osnovne šole Kanal, streljanje z zračno puško na strelišču v Desklah, kegljanje na kegljišču v Novi Gorici in ribolov na jezeru Kozlink v Goriških Brdih.

Na vseh prizoriščih je vladalo športno vzdušje, tekmovalci so napeli vse svoje moči tako pri tekmovanju kot tudi spodbujanju nastopajočih, vse pa je potekalo pod budnim očesom sodnikov in komisij.

 

Ekipno zmago smo si priborili domačini, medtem ko so medalje za prva mesta posameznikov prejeli tudi člani drugih društev.

Kljub temu, da niso vsi prejeli pokalov in medalj (prvo mesto je pač samo eno) smo bili zmagovalci vsi, ki smo ta lep majski dan poleg tekmovanja posvetili predvsem druženju in sklepanju novih poznanstev ter uživanju v številnih lepotah in znamenitostih Kanala.

Razšli smo se z željo, da se ponovno srečamo najkasneje čez eno leto.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, sodelujočim tekmovalcem, sodnikom, organizacijskemu odboru in vsem, ki so kakor koli pripomogli , da je vse potekalo brez zapletov.

Oglejte si tudi