Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Žlahtna plesna zgodba

V soboto, 3. decembra, se je kulturnem domu v Desklah odvila prisrčna prireditev ob 10-letnici delovanja plesne skupine Tince. Obiskovalci polne dvorane so z navdušenjem pospremili program, poln plesa, glasbe, smeha in čustvenega naboja.
Povezovalec Egon Ivančič je na humoren način, s pomočjo reke Soče, opisal zgodovino kraja vse do najstarejše Slovenke, po kateri so se plešoče gospe poimenovale. Izpostavil je uspehe, ki so jih Tince doživele na mednarodnem plesnem tekmovanju v Lignanu, spomnil je na odmevni nastop na šovu Slovenija ima talent, ko so se uvrstile v polfinale. Razkril je tudi zabavne prigode, ko se je očarani sodnik tekmovanja v Lignanu fotografiral skupaj z njimi, ko so po plesni točki Rum in kokakola pijačo tudi poskusile … Tince so predstavile različne plese, ob katerih so obiskovalci navdušeno ploskali. Navdušeni so bili tudi ob plesnih točkah Športno plesnega kluba Kreart, skupine staršev Twirling kluba Deskle Crazy Parents, prisluhnili pa so tudi 12-letnemu pevcu iz Morskega, Aleksu Pavlinu, in Mantrašem, ljudskim pevcev in godcem iz Lendave. Na koncu desetletne plesne zgodbe se je odvila ena žlahtna štorija z gostoma Marijo in Bonifacijem.

Župan Andrej Maffi je »ambasadorkam dobre volje« čestital in jim zaželel vse najboljše. Predsednica Tinc Diana Feri je orisala 10-letno zgodovino, začenši z ustanoviteljico Jožico Stanič in z mentorico Kristino Fabijan, ki je v točki z dežniki s Tincami tudi zaplesala. Čustveni naboj je ob zahvalah doživel vrhunec, konec dogodka pa je predstavljalo skupinsko fotografiranje, ko so Tince vsem obiskovalcem mahale v pozdrav.

Tincam se zahvaljujemo za čudovit večer in za srčnost pri vsakem nastopu.

 

Tince pa se zahvaljujejo vsakemu obiskovalcu posebej in vsem tistim, ki so pripomogli, da je prireditev uspela: voditelju Egonu, mentorici Kristini, vsem nastopajočim gostom, fotografoma Gregi in Lei, Marti in tehničnemu osebju KD »Svoboda« Deskle ter soprogom.

Iskreno se zahvaljujejo donatorjem in pokroviteljem prireditve, ki so: Občina Kanal ob Soči, Salonit Anhovo d. d., Krajevna skupnost Anhovo - Deskle, Vinska klet Goriška brda, Pekarna Brumat, Trgovina Deskle, Laborplast d. o. o. iz Nove Gorice, Okrepčevalnica z letnim vrtom »Tanja« iz Deskel, Okrepčevalnica in picerija Špik iz Deskel, Gostilna Dermota 2 iz Plav, Kavarna Aura iz Deskel, Okrepčevalnica Zanzibar iz Deskel, Ošterija Ložice, Agrocvet iz Deskel, Vrtnarstvo Koršič iz Solkana, Gostilna Pri mostu iz Plav in Pizzerija Vinazza iz Deskel.

 

 

Oglejte si tudi