Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Regijski kviz Društva podeželske mladine Kalček

Minuli petek je na Polževem potekal regijski kviz Mladi in kmetijstvo, ki ga je v sodelovanju z Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije organiziralo Društvo podeželske mladine Kalček iz Ivančne Gorice. Letos je na regijskem kvizu tekmovalo 11 ekip iz 8 društev. 


Tekmovanju so prisostvovali župan Dušan Strnad, predsednik Društva podeželske mladine Kalček Jaka Mandelj, regijski predstavnik slovenske podeželske mladine Ljubljana z Zasavjem Borut Slapničar, kmetijski svetovalec Franci Omahen, direktorica Kmetijske zadruge Stična Milena Vrhovec in predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič. Župan je v nagovoru izpostavil, da se Občina Ivančna Gorica zaveda, da je kmetijstvo eno izmed pomembnejših panog, zato ji posveča še posebno pozornost. Veseli ga tudi, da se čedalje več mladih vključuje v te programe, zato se za obstoj kmetijstva v prihodnje ni bati. 

 

Na letošnjem regijskem kvizu je tekmovalo 11 tričlanskih ekip iz Logatca, Velikih Lašč, Moravč, Litije, Šmartnega pri Litiji, Ivančne Gorice in tričlanska ekipa študentov zootehnike iz Biotehniške fakultete. Teme letošnjega tekmovanja so bile neposredna prodaja, socialno podjetništvo, čebelarstvo in zgodovina podobe rdeče kapljice – cvička. 

Na tekmovanju, ki je potekalo v dveh delih (pisni in ustni del), se je najbolje odrezala domača ekipaDPM Kalček I, drugo mesto je zasedla ekipa DPM Bobri, tretje pa ekipa iz Velikih Lašč. Zmagovalna ekipa iz Ivančne Gorice se je tako uvrstila na zaključno državo tekmovanje Mladi in kmetijstvo 2014, ki bo letos potekalo v Mirni Peči.

 

Gašper Stopar

Foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi