Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
10°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Dobrodelna prireditev Z ROKO V ROKI v Žalni

V nedeljo, 23. novembra 2014, je v Kulturnem domu Žalna potekala dobrodelna prireditev Z roko v roki. Prireditve so se med drugim udeležili župan dr. Peter Verlič, pooblaščenec župana Iztok Vrhovec, direktor občinske uprave Dušan Hočevar, predsednica krajevne skupnosti Žalna Danijela Pirman, predsednik Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje Franc Horvat in predsednik Krajevne organizacije Rdečega križa Žalna Ivan Štibernik.

     

»Zagotovo vsi izmed nas poznamo ta prijeten občutek, ko nekomu namenimo topel stisk roke, prijazen nasmeh, lepo besedo. Zagotovo je ta občutek še toliko prijetnejši, če lahko pomagamo še v materialnem smislu. K temu nas lepo spodbuja Rdeči križ Slovenije, k temu nas lepo spodbuja tudi dobrodelna prireditev, kot je današnja,« so bile besede, s katerimi je zbrane v dvorani nagovoril župan dr. Peter Verlič.

Župan se je vsem zahvalil za dobrodelnost, za prispevke, saj je prepričan, da bodo le ti prišli v prave roke. »Naša občina ni najsrečnejša samo po jackpotih, ampak je najsrečnejša tudi zato, ker tu živimo in delamo prijazni ljudje, pripravljeni odpreti svoja srca, kadar je treba pomagati,« je še dejal.

  

  Na prireditvi so nastopili otroci iz vrtca Zvonček, otroci s posebnimi potrebami Osnovne šole Brinje Grosuplje in otroci iz Podružnične šole Žalna. Na odru so se jim prav tako pridružili: Glasbena skupina Utrip, Moški pevski zbor Samorastnik in Mladinska folklorna skupina Račna. Paleto nastopajočih pa sta s svojim nastopom dopolnila še Stane Vidmar in Adi Smolar.  

 

»Skromnost dandanes izenačujemo z neumnostjo. Če si skromen, te imajo za neumnega. Ampak če si skromen, potem si srečnejši. Znaš ceniti tisto, kar imaš. Kar pa imaš več, kolikor potrebuješ, podariš drugim, ki potrebujejo pomoč. Bodimo skromni. To je lepa vrlina,« je svoje misli z obiskovalci delil Adi Smolar. Nato pa je na nas prenesel še eno preprosto sporočilo: »Sreča ni nekje zunaj. Znati jo moramo dojemati. Da se zavedamo tega, kar imamo. Znati moramo biti hvaležni. To pa nas bo navdalo s tem, da bomo začutili srečo, zadovoljstvo

   

 

Ob koncu prireditve se je v imenu prostovoljcev Krajevne organizacije Rdečega križa Žalna vsem obiskovalcem za obisk prireditve lepo zahvalila Tatjana Prijatelj Baranašič. Povedala je, da želijo z zbranimi denarnimi sredstvi pomagati socialno šibkejšim ljudem, ki potrebujejo našo pomoč. Življenjske razmere so se v zadnjih letih občutno poslabšale za posamezne skupine prebivalcev, med katere sodijo matere samohranilke, družine z več otroki, družine, kjer je zaposlitev izgubil eden ali oba starša, enočlanska gospodinjstva, starejše ženske, pa tudi upokojenci z najnižjimi pokojninami. Dobrodelno prireditev v Žalni prirejajo že vrsto let in zbrana sredstva namenjajo prav tem ljudem.

Tatjana nam je zaupala, da so na tej dobrodelni prireditvi zbrali 858 evrov, za kar se v imenu humanitarne organizacije vsem najlepše zahvaljuje. Zahvala pa gre tudi vsem nastopajočim in tudi vsem, ki so na kakršen koli način pomagali pri organizaciji dobrodelne prireditve Z roko v roki.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/

 

Foto: Brane Petrovič

Oglejte si tudi