Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Tekmovanje za Lambergov pokal uspelo nad pričakovanji

Odprto tekmovanje v »vlečenju gasilske C cevi za Lambergov pokal« v petek, 30. avgusta 2013, in veselica z ansamblom Slučaj, ki smo ju organizirali v PGD Zagradec pri Grosupljem, sta dobro uspela - tekmovanje še celo nad pričakovanji za naše zagraške razmere, saj se ga je udeležilo skupaj kar 20 ekip - 7 ženskih in 13 moških. Tekmovanje so ves čas spremljali zelo glasni navijači, kar je župan dr. Peter Verlič v svojem nekoliko hudomušnem nagovoru označil tudi kot "pravo olimpijado". Organizatorji pa smo še posebej veseli, ker se je zabavno tekmovanje "prijelo" med ljudmi, saj je že preraslo občinske meje.

 

Med tekmovanjem smo novi asfalt na tekmovališču nekoliko "zalili" s šampanjcem skupaj z županom dr. Petrom Verličem, pri podelitvi pokalov pa je poleg vodstva društva, predsednika KS Mlačevo in podpredsednika PGD Malo Mlačevo, ki sta bila tudi pomožna sodnika, sodeloval "podžupan" oziroma pooblaščenec župana in hkrati podpredsednik Gasilske zveze Grosuplje mag. Iztok Vrhovec.


Prehodni pokal v moški kategoriji je to pot zaslužila najmočnejša ekipa PGD Luče 1. Na 2. mesto se je uvrstilo PGD Veliko Mlačevo, na 3. pa PGD Dob (GZ Ivančna Gorica). Udeležili pa so se ga še: ekipa Gostilne Pri Froncu (Veliko Mlačevo), PGD Luče 2, PGD Metnaj, PGD Ponova vas, Strelsko društvo Grosuplje, PGD Škocjan pri Turjaku, PGD Velika Loka, dve ekipi iz PGD Zagradec pri Grosupljem in PGD Žalna.


Letos so se na tekmovanje prvič prijavile tudi ženske ekipe. Prehodni pokal v tej kategoriji je pripadel članicam PGD Velika Loka, ki so dokazale, da s svojimi moškimi kolegi tesno sodelujejo, saj so ga v moški kategoriji osvajali prav Velikoločani kar dvakrat zaporedoma - 2011 in 2012. 2. so bile gasilke iz PGD Metnaj (GZ Ivančna Gorica), 3. pa Luče. V ženski kategoriji so se tekmovanja udeležile še dve ekipi iz PGD Ponova vas, PGD Višnja Gora in PGD Zagradec pri Grosupljem.


Pokal Najbolj priljubljena ekipa 2013 so prejele domače gasilke, katere so po glasovanju do razglasitve rezultatov s prodanimi srečkami dobile največ glasov.


Prav tako je uspela tudi veselica, saj je ansambel Slučaj z Dolenjske poskrbel za dobro razpoloženje, naše gasilke in gasilci pa za solidno in ne predrago postrežbo. Dobitke smo v celoti predali srečnim dobitnikom.

Zbrana sredstva z dobrodelno akcijo na podlagi prodaje kuponov za ugotavljanje dolžine izpostavljene salame smo namenili sosednjemu PGD Veliko Mlačevo ob gradnji novega gasilskega doma. "Oplemenitena" sredstva bomo nakazali v prihodnjih dneh.


V pripravi, organizaciji in pospravljanju prireditvenega dogajanja je sodelovalo vsega skupaj nekaj nad 60 članic in članov ter nekaj simpatizerjev našega društva.

 

Jože Miklič alias gasilec J€žek Zagraški

 

Foto Gregor Kastelec in Jože Miklič 

1 in 2 Skupaj z županom dr. Petrom Verličem smo nazdravili novemu asfaltu na tekmovališču. 

3 Tekmovanje v simboličnem »vlečenju gasilske C cevi za Lambergov pokal 2013« so začele ženske. Na sliki ekipa PGD Višnja Gora. 

4 Najmočnejše ženske ekipe: 1. PGD Velika Loka, 2. PGD Metnaj, 3. PGD Luče.

5 Najmočnejša moška ekipa PGD Luče 1 in predstavniki ekip (manjkata po en predstavnik PGD Zagradec in PGD Ponova vas).

 6 Drugo uvrščena ekipa PGD Veliko Mlačevo

 7 Letos je PGD Velika Loka nekoliko zmanjkalo, da bi dobili v trajno last prehodni pokal v moški kategoriji.

 8 Najbolj priljubljena ekipa - Zagraške Kittyke.

 

Oglejte si tudi