Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Hitro spajanje sesalnega voda v Čušperku

 

Prostovoljno gasilsko društvo Čušperk je v soboto, 8. junija 2013 popoldne na tamkajšnjem športnem igrišču pripravilo 2. tekmovanje v hitrem spajanju sesalnega voda za članice in člane.


Med članicami so tekmovale 3 ekipe - 1. mesto je zasedla ženska ekipa PGD Čušperk (GZ Grosuplje), 2. ekipa PGD Rova (GZ Domžale) in 3. ekipa PGD Zagorica (GZ Dobrepolje).

Moških se je tekmovanja udeležilo 5 ekip - 1. mesto je prav tako zasedla ekipa PGD Čušperk (GZ Grosuplje), 2. (in veliko presenečenje) je bila ekipa PGD Malo Mlačevo (GZ Grosuplje), 3. mesto pa je dosegla ekipa PGD Kompolje (GZ Dobrepolje). Prve tri moške in ženske ekipe so dobile pokale, najboljši v obeh kategorijah pa še prehodni pokal.


Poleg teh ekip sta se tekmovanja udeležili še dve članski ekipi - prva iz PGD Ponikve (GZ Dobrepolje) in druga PGD Zagradec pri Grosupljem (GZ Grosuplje), ki sta poleg priznanj za udeležbo prejeli še tolažilni nagradi - vsak po dve roladi, ki so ju fantje "zmazali na licu mesta".


Tekmovanje so sodili Andrej Pate (GZ Novo mesto -  član pripravljalnega tima naših ekip, ki bodo letos nastopale na gasilski olimpijadi v Franciji), Milan Pajk (GZ Novo mesto) Stane Bajt (GZ Kočevje) in Cene Habič (GZ Grosuplje).


Vaje oz. tekmovanja v hitrem spajanju sesalnega voda so sestavni del vaje z motorno brizgalno, s katero običajno člani in članice tekmujejo na občinskih in drugih pokalnih tekmovanjih, tako v suhi kot mokri izvedbi. V vaji nastopa 6 tekmovalcev (desetar, strojnik, 1. in 2. vodar ter 1. in 2 cevar).


Jože Miklič


Fotografije:

 – Zbor vseh tekmovalnih ekip pred podelitvijo priznanj in pokalov

 – Prve tri ekipe članic – Čušperk, Rova in Zagorica.

– Prve tri ekipe članov – Čušperk, Malo Mlačevo in Kompolje  

Povezave

pgd-zagradec.si/

Oglejte si tudi