Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Topliška šola pridobila naziv kulturna šola

Osnovna šola Dolenjske Toplice se je v aprilu prijavila na razpis Kulturna šola, ki ga je objavil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. V razpisni dokumentaciji je bilo treba navesti podatke o šolski kulturni dejavnosti za pretekla tri šolska leta (vrsta dejavnosti, število vključenih otrok, udeležba in uvrstitev na selekcioniranih prireditvah, našteti pomembne kulturne dogodke za šolo in širšo javnost, navesti izobraževanja mentorjev, opisati posebne kulturne dogodke na šoli, ki spodbujajo sodelovanje med različnimi področnimi dejavnostmi, objave v medijih, posnetki, slikovni material …).

Pristojna petčlanska komisija je našo šolo med 98 prijavljenimi šolami nominirala v skupino 15 slovenskih šol, ki so se potegovale za najbolj prestižni naziv »kulturna šola leta« ter med prejemnike posebnih priznaj.

Svečana podelitev ob zaključku Kulturna šola 2015 je bila 21. maja v Ljubljani. Celoten dogodek je bil sestavljen iz dopoldanskega in popoldanskega dela. Dopoldan so si učenci, ki so predstavljali šolo, in mentorji ogledali kulturne ustanove, popoldan pa se udeležili svečane podelitve, ki je potekala na Ljubljanskem gradu. Eva Fabijan, 7. a, Barbara Kastelic, 7. a, in Valentina Umek, 9. a, so učenke, ki so si z mentorico Marijo Andrejčič ogledale kulturne ustanove ter se udeležile svečane prireditve. Učenke in mentorica so bile nad potekom dne navdušene.

Naša šola je dobila naziv kulturna šola, ki ga lahko uporablja do 31. avgusta 2020. Dobila pa je tudi priznanje za izredne dosežke in izjemno uspešno delo na področju gledališke dejavnosti.

Kulturni program je na svečani zaključni prireditvi pripravila Osnovna šola Ledina iz Ljubljane, ki je lani prejela naslov najbolj kulturna šola. Letošnja najbolj kulturna šola pa je po oceni strokovne komisije postala Osnovna šola Petrovče. Po končani prireditvi je sledil prigrizek in nastop Tamburaškega orkestra Majšperk s solistko Ano Karneža.  

Hvala učencem in mentorjem na šoli, ki so s svojim delovanjem pripomogli k pridobitvi tega naziva. Verjamem, da ga bomo po petih letih glede na raznolikost delovanja na kulturnem področju v šoli in širši javnosti lahko obnovili.

 

MAJA BOBNAR, prof., ravnateljica

Oglejte si tudi