Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

V A B I L O

Priložnosti za črpanje sredstev iz skladov EU je v perspektivi 2014–2020 za razvoj slovenskega podeželja veliko.

Zavedajoč se boljše in slabše izkoriščenih priložnosti črpanja sredstev EU v prejšnji perspektivi in s ciljem izboljšanja učinkov črpanja sredstev EU organizirata Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije v okviru 130-letnice zavoda Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma
MEDNARODNI STROKOVNI POSVET: ČRPANJE SREDSTEV EU ZA RAZVOJ SLOVENSKEGA PODEŽELJA,
ki bo v ponedeljek, 16. maja 2016, ob 10. uri v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije, Šubičeva 4, Ljubljana.

Na posvetu želimo predstaviti, katere priložnosti za črpanje sredstev iz skladov EU imamo v tej perspektivi na razpolago za razvoj slovenskega podeželja in kako optimizirati učinke teh sredstev. Sodelovali bodo domači in tuji uvodničarji, ki se bodo dotaknili izkušenj s pretekle perspektive, na podlagi katere bomo lažje razmišljali o učinkovitosti v tej perspektivi.

Kot uvodničarji bodo sodelovali: Mitja Bervar, mag. manag., predsednik Državnega sveta, dr. Jože Podgoršek, varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano, Lambert van Nistelrooij, nizozemski evropski poslanec, koordinator največje poslanske skupine v Evropskem parlamentu – Evropske ljudske stranke (EPP) v Odboru za regionalni razvoj in strokovnjak za kohezijsko politiko, Franc Bogovič, slovenski evropski poslanec, prof. dr. Stane Kavčič, agrarni ekonomist in kmet, mag. Monika Kirbiš Rojs, nekdanja državna sekretarka MGRT in direktorica RIC Slovenska Bistrica, Štefan Domej, slovenski kmet z avstrijske Koroške in funkcionar Koroške kmetijsko gozdarske zbornice.
Posvet bo vodil dekan Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto dr. Jože Podgoršek.

Prijave (ime, priimek in naslov stalnega bivališča) in dodatne informacije na e-naslov: info@vsgrm.unm.si ali na telefonski številki: 07 39 34 706.

Vljudno vabljeni.

Oglejte si tudi