Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Finalni krog državnih lig v streljanju z zračnim orožjem

Športno društvo Črenšovci je v soboto in nedeljo gostilo najboljše slovenske strelce v streljanju  z zračnim orožjem na šestem, zadnjem krogu državnih lig. V soboto so se pomerjali člani in članice v disciplinah zračna pištola in zračna puška, dopoldne v 1.B državni ligi, popoldne pa še v 1.A državni ligi, v kateri v disciplini zračna puška, tekmujejo tudi Črenšovčani v postavi Bianka Vogrinčič, Jan Nagy in Žan Kelenc, na dveh turnirjih sezone pa sta kot rezerva nastopila tudi Nika Nagy in Rok Horvat, vsak po enkrat.
Sobotni del tekmovanja se je zaključil z dvema razburljivima finaloma, najprej s pištolo, nato pa še s puško. Pištolski finale je poskrbel za spremembo na samem vrhu v skupni razvrstitvi, Sašo Stojak iz strelskega kluba Ptuj je z osvojenim drugim mestom postal skupni zmagovalec lige, Kevin Venta, najboljši strelec s pištolo zadnjih let v Sloveniji, se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom. V finale 1.A lige s puško, se je po zelo dobrem streljanju v kvalifikacijah, kjer je dosegel tretji rezultat, uvrstil tudi domačin Žan Kelenc. V finalu je zasedel šesto mesto. Zmagala je Živa Dvoršak iz SD Olimpija, pot do zmage ji je zelo oteževala mladinka Urška Hrašovec iz SD. I. pohorski bataljon iz Ruš. Dvoršakova je postala tudi skupna zmagovalka 1.A lige s puško posmezno. Žan je skupno osmi, Bianka pa 16. Ekipno je naslov osvojil SD Grosuplje, Črenšovčani smo pristali na skupnem devetem mestu. V 1.A ligi zračna pištola je skupno zmago slavil SD Kovinar Omož.
V nedeljo so svoje moči merili strelke in strelci v pionirskih, kadetskih in mladinskih kategorijah. Pri pionirjih so ekipno skupno zmago v disciplini zračna puška odnesli člani ŠSD Murska Sobota, naši trije 'mušketirji, Andrej Kovač, David Dogar in Marcel Horvat so ekipno pristali na skupne 13. mestu, posamezno je najboljši David, ki je 41. Med kadetinjami s puško je Nika Nagy na koncu skupno 14., njen starejši brat pa med mladinci, prav tako s puško, 10.
Najboljši rezultat tekmovanja je dosegla Anja Prezelj iz SD Lotrič Železniki, ki je z zračno pištolo v nedeljo postavila nov državni rekord za kadetinje, saj je kar za štiri kroge izboljšala devet let star dosežek Mojce Kolman na 378 krogov. Čestitamo.

Vsi tekmovalci so pohvalili naše 'strelišče', saj smo tarče postavili na svoja stojala, ki nam jih je po promocijski ceni izdelalo Ključavničarstvo Zver Odranci in so se vsem zdela izredno dobra zamisel. Ne moremo tudi mimo drugih, ki so nam pomagali pri izvedbi: Občina Črenšovci, Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci, Strelska oprema Oto Strakušek - spletna trgovina, Prostovoljno gasilsko društvo Črenšovci in supermarket Jager Odranci. Hvala.
Povezava do rezultatov: http://www.strelska-zveza.si/index.php/rezultati/zracno-mk-in-vk-orozje/435-2017-rezultati-zracno-mk-in-vk-orozje

Sedaj nas v soboto in nedeljo čaka državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem, kamor poleg naših najboljših odpotujejo tudi najmlajši - cicibanke in cicibani ter mlajše pionirke in mlajši pionirji. Držite jim pesti.

Oglejte si tudi