Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Braslovčanke v Novi Gorici odpovedale

GO Volley : ŽOK Braslovče - 3:1 (23:25, 25:17, 25:22, 25:15) ŽOK Braslovče: Zbičajnik 1, Bednjanič (L),Turnšek 1, Podbregar 0, Rituper 2, Vovk 8, Jerman (L), Muhovic 0, Markovič 13, Mihevc 4, Vodlan, Marovt, Hribernik 1.
Statistika: točke s servisi - Braslovče 8, Go Volley 13; napake s servisi – Braslovče 12, Go Volley 16: sprejem servisa - Braslovče 32% (#12 %), Go Volley 43%,(#18%); napake pri sprejemu . Braslovče 13, Go Volley 8; napad - Braslovče 27%, Go Volley 33 %; blok - Braslovče 5, Go Volley 9.

Tekmovanje v modri skupini je ekipa ŽOK Braslovče pričela na zahtevni tekmi v Novi Gorici, ki je v letošnji sezoni v domači dvorani Balon nevaren nasprotnik za vse ekipe. Savinjčanke vsekakor na Goriško niso odšle z belo zastavo, kar priča pristop in sama igra v prvem nizu. Mlade Braslovčanke so vodile skozi celoten niz in ga na koncu tudi tesno, a zasluženo zmagale.

Vse je kazalo, da bodo Zbičajnikova in njene soigralke nadaljevale v tem ritmu, a delni izid 5:1 in 8:3 pri prvem tehničnem odmoru je kazal na to, da bo tekma v Novi Gorici vse prej kot lahka. Tudi v nadaljevanju so Braslovčanke igrale pod nivojem in bile predvsem neučikovite v napadu,kjer ni bilo pravega zaključka Domačinke pa so z dobro obrambo uspešno branile vsak delček igrišča. Delni izid ob drugem tehničnem odmoru 16:11priča, da je na igrišču igrala samo ena ekipa,ki je povedla z 21:15 in niza je bilo kar hitro konec.

Tudi v tretjem nizu smo v Balonu gledali identično odbojkarsko predstavo iz drugega niza. Braslovčanke se nikakor niso mogle zbrati in tudi v tem nizu so domačinke visoko povedle z 8:3 in ob drugem odmoru 16:13. Pri gostjah je prišlo do menjave,saj je manj razpoloženo blokerko Anjo Hribernik zamenjala Nina Turnšek in z igro v bloku v celoti upravičila zaupanje. Po nekaj uspešnih začetnih udarcih Samante Rituper in Nike Muhovic se je gostjam uspelo približati na 20:18 in tudi 22:20. To ni bilo dovolj, saj z napadi niso uspele zaključiti nekaj žog in tudi ta priložnost je splavala po vodi.

Kopija drugega in tretjega niza se je ponovila tudi v četrtem, ko so ponovno domačinke odšle na tehnični odmor z rezultatom 8:3. Gostjam igra nikakor ni stekla, prišlo je do zamenjave v organizaciji igre. Nekoliko nerazpoloženo kapetanko Zalo Zbičajnik je zamenjala Maja Marovt in z nekaj odličnimi potezami le dala upanje, da se stvari lahko obrnejo Braslovčankam v prid, vendar temu ni bilo tako. Ano Vovk je zamenjala mlada 14 letnica Nuša Podbregar. Kot se je izkazalo je trema ob vstopu opravila svoje in nadarjena mlada odbojkarica je imela največ težav s sprejemom močnih nasprotnikovih začetnih udarcev. Domačinke so povedle s 16:6 in tekme je bilo praktično konec, saj je bil zaostanek kljub veliki želji po uspehu le prevelik in domačinke so slavile s 3:1.

Zoran Jerončič: ''Čeprav smo prvi niz vodili od samega začetka pa do konca, nikakor ne morem biti zadovoljen z igro, ki smo jo prikazali. Preveč je bilo nihanj in enostavnih napak. Nasprotnice so točke pridobivale predvsem po naši zaslugi ali natančneje nezbranosti (na tla so padale lažje plasirane žoge), a zmaga v nizu nam je dala upanje, da lahko tudi tokrat v Novi Gorici iztržimo vsaj točko ali dve. Kot da nas je zmaga v prvem nizu nekoliko uspavala in smo se z njo že zadovoljili, smo od drugega niza naprej zaigrali pod svojimi sposobnostmi. Kaj več kot poraza tokrat na goriškem res nismo mogli pričakovati. V zadnjih treh nizih smo ob vsem slabem videli tudi nekaj pozitivnih zadev, a je bilo to seveda premalo, da bi na koncu slavili. Pozitivno me je presenetila igra Nine Turnšek v bloku in druge podajalke Maje,ki je v četrtem nizu solidno vodila igro. V drugi linji pa so se izkazali Rituperjeva in Nika Muhovic. Kot rečeno, pa so na mlado Nušo leteli vsi močni servisi, a tudi pri njej gre za prepotrebno nabiranje izkušenj. Do naslednje domače tekme proti vse boljši ekipi Vitala iz Ljubljane bo potrebno nekatere stvari postaviti na svoje mesto, predvsem pa mora biti pristop do tekme takšen, kot smo ga pri naših dekletih vajeni.''

Oglejte si tudi