Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

SOLIDARNOST PREMAGA VSE MEJE IN OVIRE

Nepredstavljiva groza, ki jo doživljajo ljudje v Bosni, na Hrvaškem in v Srbiji, je pokazala, da je solidarnost tudi tokrat opravila izpit z odlično oceno in da znamo odpreti srca in pomagati ljudem v stiski. Posnetke, ki jih spremljamo na poročilih in internetnih straneh je težko gledati in še težje si je predstavljati kaj doživljajo nesrečni ljudje, ki jim je moč vodne ujme odnesla domove, stanovanja, polja in žal mnoge bližnje.
Med veliko prizadetimi kraji je tudi pobratena občina Prijedor in  v petek, 16.maja so praznovali svoj občinski praznik, ki se ga je udeležila tudi delegacija naše občine, ki jo je vodil podžupan Uroš Sovdat. Kot mi je povedal v telefonskem razgovoru župan Prijedora gospod Marko Pavić, je moral sredi praznovanja zapustiti slovesnost in se lotiti reševanja velike naravne katastrofe,  saj je reka Sana poplavila del mesta in mnoga naselja v občini. Takoj ko so poročila iz prizadetih krajev pokazala, da gre za katastrofalne poplave, ki jih doslej še ni bilo, so mnogi posamezniki, ki imajo sorodnike na prizadetih področjih začeli zbirati pomoč, najprej v vasi Čezsoča, v ponedeljek pa smo na ravni občine zadolžili Civilno zaščito in vse ostale službe, da se organizira pomoč prizadetim ljudem. Iz Prijedora so nam poslali seznam potreb in pozvali smo vse, ki lahko pomagajo. Odziv je bil kot vedno zelo velik in  v Kulturnem domu se je iz ure v uro povečevalo število različnega podarjenega blaga in iskrena hvala vsem, ki ste prispevali.

Včeraj, v petek je odpeljal kombi pomoči v Prijedor in Milanu Jojiću, ki je dal na razpolago svoj kombi in njegovi hčerki Teji, ki ga spremlja na poti, želimo srečno pot in povratek domov, vsem ljudem, ki jim je pomoč namenjena pa veliko moči, da premagajo vse težave, ki jih je povzročila poplava. Naše misli in iskrene želje so z njimi in upamo, da bo trpeča Bosna po tako hudih preizkušnjah našla lepšo prihodnost in razumevanje med vsemi narodi. Poplava je pokazala neznansko moč narave, ki zna zelo prizadeti prebivalce ne glede na  to kateremu narodu pripadajo in pokazalo se je,da ljudje v stiski pomagajo drug drugemu in se ne sprašujejo čigav si. Tako bi morali ravnati tudi v prihodnosti, ko se bodo zacelile hude rane naravne katastrofe in živeti v slogi in medsebojnem spoštovanju.

Oglejte si tudi