Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Iz Knjižnice dr. Marje Boršnik Borovnica

V Prešernovem letu 2000, ko smo se spominjali 200-letnice rojstva našega največjega pesnika, je ministrstvo za kulturo začelo s pobudo za dan odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov.

Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek ter veselo praznovanje ob 3. decembru, Prešernovem rojstnem dnevu. Ime je izpeljano iz dela naslova priljubljene Linhartove komedije Ta veseli dan ali Matiček se ženi.
Tudi letos bodo v četrtek, 3. decembra, svoja vrata odprli številni kulturni zavodi, zvrstile se bodo brezplačne predstave, razstave, koncerti, predavanja, vodenja, delavnice ... Na ta dan se najlepše združujeta dostopnost in želja ljudi po doživetju kulture.

Če še niste član Knjižnice dr. Marje Boršnik Borovnica ali Cankarjeve knjižnice Vrhnika, vas vabimo, da nas 3. decembra 2015 obiščete in se vpišete.  Prvi vpis in članarina sta za nove člane prvo leto brezplačna. Poleg drugih dejavnosti vas pričakuje več kot 30.000 enot gradiva oz. več kot 26.000 naslovov.  

Obveščamo vas tudi, da bo na predpraznična decembrska dneva knjižnica odprta drugače kot običajno. Oba pred-praznična četrtka, 24. in 31. decembra 2015, bo odprta dopoldne. Obiskali nas boste lahko od 8.15 do 13.00.

 

Knjižnica dr. Marje Boršnik Borovnica

 

 

Oglejte si tudi