Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
7°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

Zagnano v novo sezono

V Smučarskem društvu Bohinj se poleti, ko ima večina ljudi počitnice, tekači in biatlonci aktivno pripravljamo na zimsko sezono, saj so poletni treningi izjemno pomembni za zimsko sezono. Tako smo preko poletja izvedli veliko priprav, saj smo bili trikrat po teden dni na biatlonskem taboru na Pokljuki, tekaški del priprav pa je v juniju vključeval priprave na Rogli, avgusta pa na Pokljuki.

Od konca junija do konca avgusta smo opravili kar 29 dni skupnih priprav. Vmes med pripravami smo opravljali dnevne treninge, s starejšimi tekmovalci velikokrat tudi dvakrat dnevno.

 

Sprva so bili treningi dolgotrajni in pod nizko intenzivnostjo, proti koncu poletja smo čas treninga zmanjševali, povečevali pa intenzivnost; prešli smo na t.i. specialni del priprav smučarjev tekačev in biatloncev.

 

Tekem se tekom poletja z eno izjemo nismo udeleževali, nas pa čakajo sedaj, v septembru, ko se začne slovenski pokal na tekaških rolkah. Le Blaž Debeljak je tekel na teku okrog Bohinjskega jezera in kot daleč najmlajši (letnik 99) v kategoriji letnik 94 in mlajši osvojil izvrstno 3. mesto.

 

Opravili smo tudi nekaj testov v krosu in na rolkah, ki so pokazali velik napredek in izjemno pripravljenost nekaterih tekmovalcev.

 

Ostali otroci, ki se tekem ne bodo redno udeleževali, so imeli malo manj pogoste in intenzivne treninge, vendar vseeno dovolj, da bodo sezono začeli dobro pripravljeni.

 

Telesno pripravljenost in medsebojne odnose smo krepili na skupnih pripravah na morju, čas počitnic pa smo v vodstvu kluba izkoristili tudi za nove načrte v prihajajoči sezoni.

 

Biatlonsko–tekaška sekcija, v kateri je vse več dobrih tekmovalcev, bo nadaljevala po ustaljenem ritmu, saj nam rezultati, ki jih dosegajo naši tekmovalci, dokazujejo, da je način dela ustrezen. Še pred zimo bomo morali zaradi velikega števila otrok kupiti nov kombi, ki nam bo olajšal prevoze na treninge in tekme. S strokovno okrepitvijo trenerskega kadra smo pričeli tudi s strelskimi treningi, kar je osnova za ustrezen razvoj otrok, ki želijo postati biatlonci.

 

V prihajajočem šolskem letu bomo nadaljevali tudi s treningi badmintona. Že lani so osnovnošolci, ki so začeli trenirati ta zanimiv šport, izredno napredovali. Letos bodo svoje znanje in spretnosti razvijali naprej in se udeleževali šolskih tekmovanj. Obenem vabimo tudi vse druge osnovnošolce, ki jih badminton zanima, da se nam septembra pridružijo v dvorani Danica. Informacije dobite pri trenerju Blažu (mobi: 031 383 324).

 

Nadaljevali bomo tudi s programom BrainGym, ki je namenjen otrokom s posebnimi potrebami. Ta program omogoča, da tudi otroci s posebnimi potrebami razvijajo svoje spretnosti in krepijo svojo telesno vzdržljivost. S tem jim omogočamo, da tako kot ostali otroci obiskujejo čisto prave treninge v telovadnici. Informacije o programu in  vpisu otrok dobijo starši pri predsednici društva Jani Pekovec (mobi: 041 567 584).

 

Predšolskim otrokom, starim od 3 do 6 let, je namenjen program Modri medvedki. S telovadbo začnemo 18. 9. 2013 ob 17.00 v telovadnici podružnične šole v Srednji vasi. Telovadili bomo vsako sredo od 17. do 18. ure. Vabljeni! Info.: Polona Arh 031 528 360

 

Čeprav je zima še daleč, sekcija Alpska šola obvešča, da bo tudi letos izvajala tečaje alpskega smučanja v zimskem času. Na podlagi rezultatov preteklega dela in pozitivnih odzivov staršev in otrok se nove zime zelo veselimo.

 

Ker nam razmere, ki jih nudi Bohinj, omogočajo res dobre pogoje za delo, saj stroški vadbe zaradi bližine ustrezne infrastrukture niso pretirani, vabimo vse otroke, da se nam pridružijo pri katerem od številnih programov, ki jih izvaja naše društvo. Vse potrebne informacije o delovanju društva, posebej še o biatlonsko-tekaški sekciji, dobite pri Blažu Repincu (mobi: 041 381 607, mail: repinc.blaz@gmail.com).

 

Poleg truda, ki ga namenjamo predvsem delu z otroki, pa naše društvo organizira tudi več rekreativnih športnih prireditev. Tako 21. septembra organiziramo tekmovanje v gorskem teku na Vogel. Poleg tekmovalnih kategorij bo na voljo tudi pohodniška kategorija. Veseli bomo, če se dogodka udeleži čim več Bohinjk in Bohinjcev. Na Voglu bo poskrbljeno tudi za prijetno druženje. Več o prireditvi si lahko preberete na povezavi: www.bohinj.si/pohodnistvo/gorski-tek  .

 

V pričakovanju nove sezone se želimo za pomoč in podporo pri našemu delu zahvaliti Občini Bohinj, še posebej županu Francu Kramarju. Hvala tudi vsem članom in podpornikom, ki s svojim nesebičnim delom prispevajo k razvoju našega društva. Vse, ki bi jih sodelovanje v našem društvu veselilo, vabimo, da se nam pridružite.

 

Blaž Repinc

Oglejte si tudi