Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Diagnostični center Bled pridobil mednarodno akreditacijo

Diagnostični center Bled je zavezan vrhunskim zdravstvenim storitvam in pri svojem delu s pacienti daje izjemen pomen kakovosti storitev in varnosti za pacienta.

Zato so se odločili, da vstopijo v proces pridobivanja mednarodno priznane akreditacije kanadske akreditacijske hiše ACI (Accreditation Canada International). Uspešno so ga zaključili in mednarodno akreditacijo po opravljeni presoji sredi junija tudi pridobili.

 

Direktor Diagnostičnega centra Bled, Marko Rupret, je ob tej priložnosti povedal: »Pridobitev mednarodne akreditacije je bil zahteven proces, presojevalci so pregledali vse aspekte našega dela, s posebnim poudarkom na varnosti pacienta. Pridobitev akreditacije potrjuje, da svoje zdravstvene storitve opravljamo skladno z mednarodno primerljivimi standardi in izjemno strokovno, učinkovito, predvsem pa kakovostno in varno za naše paciente.«

 

Delo s pridobitvijo mednarodne akreditacije za Diagnostični center Bled ni zaključeno. Visok nivo zdravstvenih storitev bodo še naprej ohranjali in skrbeli, da bodo pacienti iz Centra odhajali zadovoljni. Direktor Rupret pravi, da so se s pridobitvijo mednarodne akreditacije »zavezali, da bomo nadaljevali pot celovite in kakovostne oskrbe pacientov, skrbeli za njihovo varnost in obenem skrbeli za strokoven razvoj Centra. Zavedamo pa se tudi, da je ob visokem strokovnem nivoju storitev izjemnega pomena tudi skrb za pacienta in prijazen stisk roke, s čimer bomo nadaljevali tudi v prihodnje.«

 

Diagnostični center Bled deluje že od leta 1992. Njegov namen je, da se lahko v najkrajšem možnem času na podlagi vseh potrebnih preiskav postavi diagnoza. DCB je zasebna zdravstvena ustanova, ki je med prvimi v Sloveniji pridobila koncesijo Ministrstva za zdravje, zato se lahko pregledi opravljajo preko napotnice in samoplačniško. Letno opravijo več kot 30.000 pregledov, večinoma ambulantnih, pri četrtini primerov pa je potrebna krajša varnostna hospitalizacija pacienta. Na Bledu imajo zato 21 sob ter lastno restavracijo. Poleg prostorov na Bledu ima DCB podružnice še v Ljubljani in Kostanjevici na Krki. Več informacij o Centru lahko najdete tudi na www.dc-bled.si.

Oglejte si tudi