Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Bled
DANES
21°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Lauri Šimenc naslov svetovne prvakinje

Na svetovnem amaterskem prvenstvu v Ljubljani je uspešno nastopilo kar 10 članov kamniškega kolesarskega kluba Alpe. Izjemna predstava je uspela 24- letni Blejki Lauri Šimenc, ki je osvojila naslov svetovne prvakinje in tako na najboljši možen način kronala letošnjo izjemno sezono.

V Ljubljani, ki je bila gostiteljica letošnjega svetovnega prvenstva, so potekala tekmovanja v vožnji na čas – kronometru, tekmi štafet in cestni dirki, ki je v nedeljo predstavljala vrhunec prvenstva. Prav na slednji je nastopilo kar 10 članov KD Alpe, ki so si vozovnico za nastop priborili z odličnimi uvrstitvami na Maratonu Franja, kjer je Laura prav tako dosegla velik uspeh.

Poleg Laure Šimenc, Iztoka Kureta in Gregorja Filipiča, ki so nastopili v barvah slovenske reprezentance, so na 157 km dolgi cestni dirki nastopili še Igor Grudnik, Robi Plevel, Andraž Obid, Matej Krumpestar, Simon Kurent, Primož Bencek in Tadej Podpečan. Z nastopi so bili v splošnem zelo zadovoljni, izpolnjena so bila osebna pričakovanja in cilji.

 

Brez dvoma pa so bila pričakovanja najvišja pri trenutno vodilni v skupnem seštevku slovenskega pokala Lauri Šimenc, za katero je letošnja sezona sploh prva v karieri, saj se je do lanskega leta aktivno ukvarjala s triatlonom. Cestno dirko je v kategoriji do 34 let prevozila najhitreje in kot najmlajša tekmovalka prvenstva več kot zasluženo oblekla mavrično majico najboljše na svetu.

 

»To sezono sem si zastavila tako, da kolesarim, nabiram izkušnje na dirkah pokala Slovenije in maratonih, izboljšujem čase na vzponih, migam in uživam ter se zraven učim«, komentira simpatična študentka zadnjega letnika veterine.

 

»Po dobrih rezultatih v začetku sezone sem se odločila, da se preizkusim tudi na Franji, ki sem jo zaključila čisto pri vrhu, zato sva s fantom, ki je v kolesarstvu moja velika podpora, začela razmišljati o svetovnem prvenstvu in možnostih za dobro uvrstitev tudi tam«, dodaja.

 

Kot pravi, je tekma do Kladja potekala v enakomernem tempu, po planih, na Kladje se je naredila odločilna razlika, čeprav se je bilo potrebno kljub temu za zmago pomeriti v ciljnem sprintu.

 

»Rekla sem si, da danes res ne smem popustiti in izšlo se je za polovico kolesa. Potem je bilo vse še samo mavrično. Mavrice si sploh nisem upala želeti, sedaj je pa moja«, še zadovoljno komentira Laura in dodaja, da je z veseljem in ponosom članica tako KD Alpe kot tudi slovenske reprezentance, ter da upa in si želi, da bodo skupaj še naprej uspešni, si delili malo padcev in veliko zmag.

 

»Drugače sem pa še vedno samo jaz, ki uživam na kolesu in v družbi kolesarskih navdušencev«, še zaključi s simpatičnim nasmeškom na obrazu, ki je postal njen prepoznaven znak tudi med samimi tekmami.

 

Laura je nastopila tudi na petkovi tekmi štafet, kjer ji je s štafeto Slovenija 2 le malo zmanjkalo do odličja.

Lauro pa je že kmalu čakala nova tekma. Turistično društvo Kranjska Gora je včeraj uspešno izvedlo kolesarski Juriš na Vršič. Kolesarji in kolesarke so na pot krenili pri Oštariji, cilj pa je bil vrh prelaza Vršič. Med moškimi je pedala najhitreje vrtel Matej Kimovec, drugi je bil Primož Obal, tretji pa Gregor Tekavec.

Pri ženskah je slavila Špela Škrajnar, druga je bila Laura Šimenc, tretja pa Ajda Opeka.

 

Nina Vrhovnik in RP

Oglejte si tudi