Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Collective heart Eve Petrič

Dunaj - Umetnikova naloga je usmerjati proti svetlobi, je v enem izmed intervjujev dejala mlada slovenska umetnica Eva Petrič. Vse do 26. marca si v prezbiteriju dunajske stolnice Stephansdom lahko ogledate njeno umetniško intervenco COLLECTIVE HEART, ki je razprostrta na glavnem oltarju.

''Moj tekstilni asemblaž Collective Heart, v funkciji postnega prta 2016  v znameniti dunajski gotski katedrali Sv. Štefana, ki jo letno obišče več kot šest milijonov ljudi, meri  enajst metrov v višino in pet metrov v širino ter prekriva petinpetdeset kvadratnih metrov - a je pravzaprav brez meja in sprejema vase vse in vsakogar. Sestavlja ga več kot tisoč recikliranih kosov čipk in kvačkanj, najdenih na raznih koncih sveta - a v bistvu vsebuje nešteto spominov, milijone vozlov in zank, milijone ur šivanja in neskončno količino želja. Je brez meja v vsrkanju in v širjenju dobrih namenov, '' je zapisala avtorica.

Eva Petrič je tako prek svojega  Kolektivnega srca del slovenske kulture po več stoletjih znova privedla v ta znameniti prostor. Že zdaj vabljeni tudi na 2. fazo projekta, njeno novo instalacijo, ki bo na ogled od 3. maja do 16. junija.

 

Oglejte si tudi