Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Pumovci uspešni na izpitih

Program Projektno učenje mlajših odraslih PUM-O smo na Ljudski univerzi Ajdovščina letos prvič izvajali tudi poleti. Prenovljen program prinaša tudi vrsto drugih novosti, glavni cilji pa ostajajo isti: spodbujati mlade in jim pomagati pri dokončanju šolanja, iskanju zaposlitve in razvoju poklicne kariere.

Avgust je potekal predvsem v znamenju priprav na popravne izpite. Učili smo se matematiko, slovenščino, trajnostni razvoj, računalništvo, vrtnarstvo, angleščino in še mnogo drugih predmetov. Pumovci so trdo delali in se pripravljali na izpite. Njihov trud je bil poplačan, saj so skoraj vsi naredili popravne izpite in se vpisali v višji letnik. Mentorice smo njihovega uspeha zelo vesele, saj so potrdili, da z delom in vztrajnostjo zmorejo opraviti še tako težek izpit.

Poleg učenja za popravne izpite pa smo na PUM-u še naprej lovili poletje z zanimivimi delavnicami. Pripravili smo namreč bogat poletni program »Ujemi poletje«, ki je mladim ponujal pestro izbiro možnosti za aktivno preživljanje prostih dni. Naučili smo se, kako izdelati domači sladoled in presno torto ter kako pripraviti osvežujoče brezalkoholne koktajle. Pogovarjali smo se o tem, kako si postaviti karierno pot: kako določiti osebni karierni cilj in podcilje ter korak za korakom graditi kariero. Ker je komunikacija sestaven del življenja, smo se pogovarjali tudi o tem, kako pravilno komunicirati, kako preprečiti konfliktne situacije, obvladati čustva in konflikte rešiti na konstruktiven način. Z gradnjo energetskega stolpa smo na novo usvojene komunikacijske veščine preizkusili v praksi – kako lahko kot ekipa sestavimo stolp, iščemo ustrezne rešitve in rešujemo konflikte, nastale pri gradnji.

Seveda pa se na PUM-u nismo samo učili in se pogovarjali o karieri, ampak smo tudi uživali v športnih igrah, spoznavali različna tolkala sveta ter ustvarjali kamnite hišice.

Poletje je tako minilo. Rečemo lahko, da smo ga na PUM-u 100% izkoristili, zato smo pripravljeni na nove izzive, delavnice in učenje, ki jih prinaša september.

Pridružite se nam!

MF

Oglejte si tudi