Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Četrta Noč pod Čavnom

Tik pred začetkom novega šolskega leta, smo člani Športnega društva Slano Blato organizirali četrto prireditev Noč pod Čavnom. Po tem, ko smo jo bili lansko leto, zaradi slabega vremena primorani odpovedati, se nam je vreme letos le oddolžilo in nas v soboto, 29. avgusta, razvajalo z visokimi temperaturami in jasnim nebom.
Dogajanje se je začelo v dvorani Edmunda Čibeja, kjer so kvartopirci svoje znanje in srečo preizkusili v igranju briškole, nadaljevalo pa na asfaltnem igrišču pred dvorano. Množico, željno petja in plesa, je na zadnji avgustovski sobotni večer z energičnim nastopom zabaval Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami. Ob prepevanju vsem dobro poznanih pesmi: Pod oknom, Povej mi Marina, Rad bi ti rekel, Rdeča roža itd., se je generacija skupine Don Juan nostalgično spominjala svoje mladosti, medtem, ko se je mladina poistovetila z besedili Vunjakovih najnovejših hitov.

Ves čas prireditve je potekal bogat srečelov, kjer je bila sreča tako rekoč na strani vsakega, ki je kupil srečko, saj so bile vse dobitne. Poleg tega, pa so imeli obiskovalci možnost, da se pomerijo v določanju višine visečega pršuta in ga s svojim natančnim očesom in pravimi merami tudi osvojijo.

Polno prizorišče, sproščeno vzdušje ter dobro razpoloženi obiskovalci od blizu in daleč, so poskrbeli, da se je druženje ob poskočnih vižah Vunjaka in njegove spremljevalne skupine zavleklo pozno v noč. Dogajanje pa sta dodatno popestrili še dve dekliščini in fantovščina ter nastop petletnega Aleksa iz Kopra, ki se je na odru pridružil našemu tokratnemu glasbenemu gostu in skupaj z njim zapel Od Murske do Kopra.

Člani športnega društva Slano blato skušamo večino dela, ki je vezano na organizacijo in izvedbo Noči pod Čavnom opraviti sami, vendar se zelo dobro zavedamo, da brez donatorjev, sponzorjev in prostovoljnih pridnih rok, prireditev ne bi bila tako uspešna. Za pomoč se še posebej zahvaljujemo: KS Lokavec, okrepčevalnici Barbera, podjetju Gremar, podjetju Gonzaga, turistični kmetiji Pri Rebkovih, Zavarovalnici Maribor, Avto Krki, Pizzeriji in špageteriji Zmaj, Sadju zelenjavi Šabani ter Fructalu. Iskrena zahvala gre tudi krajanom: Juriju Luliku, Primožu Černigoju in Matjažu Slokarju, ki so nam vseskozi nesebično pomagali.

Hvala tudi vsem obiskovalcem za udeležbo in dobro voljo. Prav zaradi vas se trudimo, da je prireditev Noč pod Čavnom vsako leto boljša.
Se vidimo avgusta 2016!
ŠD Slano Blato

Oglejte si tudi