Logo MojaObčina.si

Žužemberk

JUTRI
2°C
-1°C
PON.
2°C
-2°C
Deli
3402

Mladi odbojkarji KEKO OPREME Žužemberk državni prvaki

V soboto 7. maja, je lep pomladanski dan v Ljubljano privabil številne pohodnike iz vse Slovenije. Vseeno pa se je kar lepo število odbojkarskih navijačev raje odpravilo v ljubljansko predmestje, natančneje na OŠ Sostro, kjer se je odvijal finalni turnir male odbojke za dečke. In vsi ki so se tam ustavili, so imeli kaj videti.

ACH Zmajčki I: Salonit Anhovo 2:1 (17:25, 25:14, 25:23)

V prvi tekmi turnirja sta se med seboj pomerila stara znanca iz rednega dela državnega prvenstva. Prvi niz so zmajčki pričeli z drugo postavo, Primorci pa z najmočnejšo. Vendar niso imeli lahkega dela, saj so se jim zmajčki odlično upirali. Vse do sredine niza je bil rezultat dokaj poravnan. V sami končnici pa so odbojkarji iz Kanala le pokazali, da so boljša ekipa. V drugem nizu so imeli zmajčki manj dela in pred mladimi odbojkarji je bil le še 3. odločilni niz. Tega so domačini začeli silovito. Vendar jim tudi gostje niso ostali dolžni. Prednost zmajčkov pa se je vseeno ves čas vztrajno večala. In ko je pri rezultatu 22:14 za zmajčke že vse kazalo na njihovo zanesljivo zmago, se je še enkrat več pokazalo, kako nepredvidljiva je lahko odbojka. Na koncu so domači odbojkarji z največjo težavo le izvlekli tako željeno zmago, ki so jo začinili s pristnim otroškim veseljem.

KEKO Oprema Žužemberk: Maribor SGD Strdin 2:0 (25:15, 25:11)

V drugi tekmi turnirja so Dolenjci že takoj na začetku pokazali svojo moč. Mariborčani so tekmo začeli s prvo postavo, trener Žužemberka Bojan Brulec pa se s tem ni preveč obremenjeval. Takoj po prvem servisu je v igro poslal svoja dva najboljša igralca. Začetek prvega niza je bil dokaj izenačen, na sredini niza pa so Dolenjci naredili razliko, ki jo Mariborčani niso mogli več ujeti. Tudi v drugem nizu so bili boljši odbojkarji Žužemberka, ki so se na koncu veselili napredovanja v finale.

Za 3. mesto – Maribor SGD Strdin: Salonit Anhovo 2:1 (25:12, 8:25, 25:21)

V tekmi za bronasto kolajno sta se med seboj pomerili ekipi Maribor SGD Strdin in Salonit Anhovo. Maribor je tekmo začel v najmočnejši postavi, Primorci pa ne. Tako je bilo že v naprej jasno, da bomo gledali 3. niz. Tega so bolje začeli Mariborčani, vendar so jih igralci iz Kanala ob podpori bučnih navijačev hitro ujeli. Na sredini niza jim je kazalo še bolje, saj so povedli z rezultatom 17:15. S tem izidom pa se niso sprijaznili Mariborčani. Zaigrali so odločno, tako da je imel njihov najboljši igralec Rok Bračko lažje delo. Sedaj so Štajerci na krilih svojih navijačev prešli v vodstvo, ki ga do konca niza niso več izpustili iz rok. Tako so se zasluženo veselili bronaste kolajne.

Finale – ACH Zmajčki I: KEKO Oprema Žužemberk 0:2 (23:25, 19:25)

Finalna tekma je upravičila svoj naziv. Srečali sta se dve najboljši ekipi v Sloveniji. ACH Zmajčki I in KEKO Oprema Žužemberk sta pokazali, zakaj sta najboljši ekipi v Sloveniji. Ljubitelji odbojke so lahko na finalni tekmi uživali v predstavi obeh ekip. Prav neverjetno je bilo gledati, kaj fantje te starostne kategorije že zmorejo. Na trenutke so gledalci dobili občutek, da gledajo igrati kadete.

Zmajčki so niz začeli s prvo postavo. Trener Žužemberka pa z drugo postavo in takoj po prvem servisu poslal v igro svoja dva najboljša igralca. Na igrišču sta si nasproti stala dva povsem enakovrednega tekmeca. Bolje so začeli gostje, vendar so zmajčki kmalu vzpostavili ravnotežje. Na igrišču in na tribunah se je kar iskrilo. Ni manjkalo lepih potez na eni in na drugi strani. Najboljši igralec turnirja Jure Legan je odlično vodil svojo ekipo, v napadu pa je bil, kljub dobremu bloku Zmajčkov skoraj neustavljiv. Vendar so imeli tudi zmajčki v napadu zelo razpoložene igralce. Jaka Prevorčnik, Žan Zajc in Nik Jerič so dobro parirali nasprotniku. Pri izenačenju na 23. točki smo videli najlepšo potezo na turnirju. Takrat je Jerič iz druge linije izvedel navidezni penal, kar je zmedlo gostujočo obrambo. Tako Zajcu brez bloka ni bilo težko zaključiti žoge. Pri 24. točki so bili v napadu uspešni gostje. 25. točko pa so zmajčki poslali v mrežo. Veselje na strani Dolenjcev je bilo izjemno.

Morda je kdo pričakoval, da je s tem tekme že konec, saj imajo igralci Žužemberka zelo dobro drugo postavo. Še večjo prednost so imeli v tem setu, ker sta v njej igrala dva igralca iz prve postave. Trener Žužemberka je svojo najboljšo postavo hranil za morebiten odločilen 3. set, vendar so svoje delo opravili že po dveh dobljenih setih. Tudi v tem setu so bili zelo  razpoloženi zmajčki. Na krilih navijačev so sredi niza povedli s 13:14. Po odmoru na zahtevo gostujočega trenerja pa se je tehtnica prevesila na stran gostov. Ti so se na koncu iskreno veselili zaslužene zmage in osvojitve naslova državnih prvakov. Zmajčki pa niso bili preveč razočarani. Srebrna medalja je imela za njih zlati sijaj. 

                                                                                                                                    avtor: ŠD Fitt Črnuče

Bistvo je da smo dobili finalno tekmo že po dveh setih, v katerih sta igrala po dva igralca iz prve postave. S tem smo po kvaliteti še bolj izenačili naši postavi in upali, da bo to zadostovalo za zmago že po dveh setih, kar se je tudi zgodilo.  Najboljši štirje naj bi skupaj zaigrali v morebitnem tretjem setu, kar bi nivo naše igre dvignilo še za polovico, vendar smo do zmage prišli  že prej in rezervni načrt  ni bil potreben.

Naslov državnih prvakov so osvojili: kapetan ekipe Jure Legan, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca finalnega turnirja, Mohor Travnik, Gašper Longar, Nejc Suhadolnik, Urban Pečjak, Niko Longar, David Pajnkiher, Blaž Zupančič, Jernej Pucelj, Tomaž Novak, Matic Hočevar, Žiga Hrovat, Jaka Juršič in Mark Gliha.

 

Vse čestitke igralcem za zavzeto treniranje in drugi zaporedni naslov prvakov, staršem za vso pomoč pri organizaciji za ta turnir, sošolkam in navijačem pa za spodbudo s tribun.

                                                                                             Mentor: Bojan Brulec

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij