Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Zaključek upokojenske lige-pikado ob Krki 2019/2020

Od lanskega novembra in do sobote 29.2.2020 je potekala upokojenska liga pikado ob Krki 2019/2020, ki jo je tokrat organiziralo in izvedlo društvo upokojencev Straža. Kot že znano, že nekaj let upokojenci med sabo tekmujejo v ligi pikado ob Krki v kateri je udeleženo (6) šest društev upokojencev in sicer: Uršna sela, Prečna, Straža, Dolenjske toplice, Dvor in Žužemberk.

Zaključna sobota v gostišču Pod smreko na Potoku se je najprej pričela s pozdravnim govorom predsednice DU Straža, nato pa s prijateljsko pikado tekmo, v kateri smo se žužemberški upokojenci kar dobro odrezali; ženske so bile prve, moški pa tretji.

Vse ostalo pa je bilo posvečeno minulim 10. kolom tekem pikado.( pet kol v letu 2019, pet kol v 2020). Med ekipami ženske v vseh desetih kolih so bile najboljše; 1. ekipa Uršna sela, 2. ekipa Prečna in 3. ekipa Straža. Za prva tri mesta so bili podeljeni pokali. 

Posamično ženske: 1. Kostrevc Cirila-Prečna, 2. Žagar Anica-Uršna sela, 3. Retel Marica Dolenjske toplice. Za 1. mesto je bila podeljena medalja.

Med ekipami pikado moški so bile najboljše ekipe; 1. mesto Uršna sela, 2. mesto Prečna, 3. mesto Dolenjske toplice. ( ekipi Žužemberka je le za nekaj točk ušlo 3. mesto) Sledili so pokali za vse tri ekipe.

Posamično prvi trije;1. Celič Drago- Uršna sela, 2. Šulc Drago-Prečna, 3. Košir Filip-Prečna. Za 1. mesto je bila podeljena medalja.Po končani razglasitvi rezultatov je sledilo prijetno druženje ob topli malici in kozarčku po želji.

Za naslednje obdobje 2020/2021 pa je organizacijo in izvedbo prevzelo društvo upokojencev Žužemberk.

Kljub predahu do novembra pa upokojenci ne mirujemo, saj potekajo priprave za tekmovanja upokojencev 

PZDU Dolenjske in Bele krajine. Najprej streljanje z zračno puško že v aprilu, potem sledi pikado, kegljanje na vrvici,šah, in ostale discipline. Smo pa DU Žužemberk organizatorji županovega pokala v pikadu v času trških dni.....se vidimo. Jole

Oglejte si tudi